Τοπικά

Ιδιαίτερη ζήτηση από τους τελειόφοιτους για το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας 

Ιδιαίτερη ζήτηση από τους τελειόφοιτους εμφανίζει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το οποίο φέτος συμπλήρωσε ένα χρόνο ζωής.
Το Τμήμα στεγάζεται στη Λάρισα και αποτελεί ένα από τα 17 Τμήματα πανεπιστημιακού επιπέδου που εντάχθηκαν στο τοπικό Ακαδημαϊκό ίδρυμα.
Ο προσωρινός πρόεδρος του Τμήματος Περιβάλλοντος και αντιπρύτανης διοικητικών θεμάτων κ. Στέφανος Παρασκευόπουλος ανέφερε πως «σε όλη την περίοδο της υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων τόσο η Γραμματεία όσο και εγώ προσωπικά αλλά και οι άλλοι συνάδελφοι δεχόμασταν τηλεφωνήματα από γονείς και υποψηφίους που ρωτούσαν να μάθουν για το προφίλ και την φυσιογνωμία του Τμήματος, τις επαγγελματικές προοπτικές του, τα μαθήματα. Γενικότερα θα λέγαμε πως το Τμήμα Περιβάλλοντος έχει ζήτηση από τους νέους οι οποίοι ενδιαφέρονται για τα θέματα του περιβάλλοντος».

Το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής αλλά και η σύνδεση περιβαλλοντικών πρακτικών σε πολλούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας έχουν αυξήσει το ενδιαφέρον της κοινωνίας για αυτά τα ζητήματα.
«Πάμε πολύ καλά στο Τμήμα, οργανωνόμαστε και έχουμε ήδη ένα πολύ έμπειρο προσωπικό, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και από πολλούς καθηγητές. Το Τμήμα διαθέτει ήδη έξι μόνιμα μέλη ΔΕΠ και θα αυξηθούν σύντομα στους οκτώ με δέκα στα τέλη του χρόνου, οπότε το Τμήμα θα γίνει και αυτόνομο συνεχίζοντας την πολύ καλή του πορεία» ανέφερε ο κ. Παρασκευόπουλος και πρόσθεσε πως το τμήμα βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας. Στη χώρα υπάρχουν τρία Τμήματα Περιβάλλοντος, το ένα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το δεύτερο στη Λάρισα και τα τρίτο στη Ζάκυνθο».

Πέρυσι οι εισακτέοι ανήλθαν στους 120 και με τις μετεγγραφές αυξήθηκαν στους 180. «Οι απόφοιτοι θα μπορούν να εργαστούν σε Δήμους, Περιφέρειας, σε Φορείς Διαχείρισης, σε εταιρείες, να ανοίξουν ένα γραφείο για περιβαλλοντικές μελέτες.
Πολλοί φοιτητές του Τμήματος προέρχονται από τη Θεσσαλία. Στο Τμήμα διδάσκονται μαθήματα τεχνικά, όπως για τους βιολογικούς καθαρισμούς, αυτά που έχουν σχέση με την κοινωνική και οικονομική διάσταση του περιβάλλοντος, καθώς και με την οικολογία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το