Τοπικά

Ιδανικό θαλάσσιο σταυροδρόμι

Το Διοικητικό Συμβούλιο που ανέλαβε τον Δεκέμβρη του 2015 έχει θέσει ως στόχους την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του λιμανιού του Βόλου, την αύξηση του αριθμού των χρηστών και των εξυπηρετούμενων πλοίων, τη βελτίωση των παρεχόμενων προς τον χρήστη και προς το πλοίο υπηρεσιών και την ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων.

Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμού Λιμένος Βόλου

 

 “Με βάση λοιπόν τα παραπάνω επιδιώκουμε να επιτύχουμε τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση της γεωστρατηγικής θέσης του Λιμένος μας προς όφελος της Μαγνησίας, αλλά και γενικότερα της θεσσαλικής οικονομίας, δεδομένου ότι το λιμάνι μας βρίσκεται δίπλα στον άξονα οδικής και σιδηροδρομικής γραμμής που συνδέει την Ελλάδα με την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη, ενώ παράλληλα κατέχει ιδανική θέση στη διασταύρωση θαλάσσιων οδών μεταξύ Νοτιοανατολικής Μεσογείου και Εύξεινου Πόντου. Κατά συνέπεια, μας ενδιαφέρουν τόσο οι εθνικές όσο και οι διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές”.
Αξίζει να επισημάνει κανείς τη διαρκή, σταθερή και διαχρονική σχέση του Λιμένος Βόλου με την πόλη και τους ίδιους τους Βολιώτες. Αλλωστε, η πλειονότητα των ατόμων που η οικονομική και επαγγελματική τους δραστηριότητα σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με το λιμάνι του Βόλου προέρχεται από την πόλη αυτή και την ευρύτερη Μαγνησία. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο Οργανισμός ως όφειλε έχει αναπτύξει ακόμη περισσότερο δράσεις με άμεση σχέση με τους φορείς της πόλης αλλά και απευθείας με τους πολίτες.
Με πολλούς και ποικίλους τρόπους ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου συμμετέχει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας: Με τα έργα που εκτελεί, μικρότερα ή μεγαλύτερα δεν έχει σημασία, συνεισφέρει στον κύκλο των εργασιών της τοπικής αγοράς και δημιουργεί ή συντηρεί θέσεις εργασίας. Παράλληλα, με τη διακίνηση των προϊόντων και των φορτίων και την εν συνόλω λειτουργία του ως επιβατικό και εμπορικό λιμάνι υποστηρίζει έναν πολύ μεγάλο αριθμό εταιρειών και επαγγελματιών που έχουν άμεση σχέση με τις εμπορικές πράξεις που εκτελούνται μέσα στο λιμάνι.
Με το βλέμμα στραμμένο πάντοτε προς το άμεσο και μακροπρόθεσμο μέλλον, ο Οργανισμός Λιμένος  επιδιώκει τη διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών του και της γενικότερης παρουσίας του στην πόλη. Ενδεικτικά, ο Οργανισμός στόχο έχει να αυξήσει και να αναβαθμίσει τα μέσα φορτοεκφόρτωσης ώστε να μπορεί το λιμάνι μας να εξυπηρετεί τους χρήστες με μεγαλύτερη ταχύτητα και ασφάλεια.
Επιπλέον, επιδιώκουμε να προσελκύσουμε περισσότερα πλοία και φορτία, να συμβάλουμε στη συνολική τουριστική δραστηριότητα του Νομού Μαγνησίας και της Θεσσαλίας εξυπηρετώντας όσο καλύτερα μπορούμε τη θαλάσσια περιήγηση με ιδιωτικά ή επαγγελματικά σκάφη αναψυχής (yachting) και τον τομέα της κρουαζιέρας.
Τέλος, στόχος και επιδίωξη του Οργανισμού Λιμένος Βόλου είναι η ανάπτυξη του τομέα της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων (containers) με τη δημιουργία ενός σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στον χώρο της τρίτης προβλήτας του Λιμένος μας.
Πηγή: Έθνος
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το