Αθλητισμός

Ιδανικό φινάλε για τους Βολιώτες – Είχαν εξαιρετική παρουσία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Dragster

Ιδανικό ήταν το φινάλε του 2019 για τους Βολιώτες αναβάτες, οι οποίοι είχαν εξαιρετική παρουσία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Dragster. Δημήτρης Γκόσιος, Πάνος Χαρχαλάκης, Μάνος Λεβαντής, Στάθης Λαβασάς και Ανδρέας Κυριαζής κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια εκπροσωπώντας επάξια την πόλη μας.

Με τον πανελλήνιο τίτλο «φλέρταρε» ο Δημήτρης Γκόσιος στην κατηγορία Super Pro. Στον 6ο και τελευταίο αγώνα, που φιλοξενήθηκε στο Αγρίνιο, έκανε τον καλύτερο χρόνο, που του έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό. Ωστόσο επειδή υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση, τους πρόλαβε η νύχτα και ο τελικός δεν διεξήχθη ποτέ.
Αφού δεν υπήρχε χρόνος να πραγματοποιηθεί ο τελικός την επόμενη ημέρα, οι διοργανωτές αποφάσισαν να μετρήσουν τους βαθμούς που είχαν συλλέξει οι αθλητές μέχρι σ’ εκείνο το σημείο. Αυτό ήταν άδικο για τον Βολιώτη αναβάτη, ο οποίος απείχε μόλις δύο βαθμούς από τον πρώτο και στον τελικό θα είχε τη δυνατότητα να τον ξεπεράσει και να αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδας. Ωστόσο του στέρησαν αυτή τη «χρυσή» ευκαιρία, με συνέπεια να μείνει δεύτερος. Παρόλα αυτά του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθειά του.
Τρεις εκπροσώπους είχε η ομάδα Leva Power στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Dragster. Συγκριτικά καλύτερα τα πήγε ο Πάνος Χαρχαλάκης, ο οποίος στον τελευταίο αγώνα, αν και δεν είχε την απόδοση που μπορούσε, κατάφερε να διατηρήσει την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη της Pro Street 2 με χρόνο 8.0 δευτερόλεπτα.
Ο Μάνος Λεβαντής έτρεξε μόλις σε δύο αγώνες, αφού ταυτόχρονα είναι και ο μηχανικός που έχει υπό την επίβλεψή του τις μοτοσικλέτες της ομάδας. Ο καλύτερος χρόνος που σημείωσε φέτος ήταν 8.5 δευτερόλεπτα στη Real Street.

Δυναμική παρουσία και φέτος είχε η ομάδα Leva Power

Στην ίδια κατηγορία (Real Street) μετείχε και το τρίτο μέλος της ομάδας Leva Power, ο Στάθης Λαβασάς, ο οποίος φέτος κατέβασε το κοντέρ μέχρι τα 8.3 δευτερόλεπτα χρησιμοποιώντας ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.000 κυβικών χωρίς να έχει υποβοήθηση από τούρμπο ή νίτρο.
Τέλος, ο Ανδρέας Κυριαζής αγωνίστηκε στην True Street 9.0. Στον 6ο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Dragster, που διεξήχθη στο Αγρίνιο, πήρε τη δεύτερη θέση και την τέταρτη συνολικά στην κατάταξη. Βέβαια εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ανδρέας Κυριαζής συμμετείχε μόλις σε δύο αγώνες του φετινού πρωταθλήματος και αν είχε τρέξει σε περισσότερους σίγουρα θα είχε την ευκαιρία για καλύτερο πλασάρισμα. Από την πλευρά του ο Βολιώτης αθλητής ευχαριστεί θερμά όλους όσοι τον βοήθησαν, προκειμένου να έχει αυτά τα επιτυχημένα αποτελέσματα.
Όπως και να έχει, πάντως, η παρουσία των Βολιωτών στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Dragster κρίνεται επιτυχημένη. Πλέον η προσοχή τους στρέφεται στη διοργάνωση του νέου έτους, όπου υπόσχονται ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις…

Τη 2η θέση στον τελευταίο αγώνα και την 4η στη γενική κατάταξη της True Street 9.0 πήρε ο Κυριαζής (δεξιά
Share

Πρόσφατα άρθρα

Ισραήλ: Αντιδράσεις μετά τη βράβευση της φωτογραφίας της δολοφονημένης Σάνι Λουκ

Aντιδράσεις έχει προκαλέσει η βράβευση της φωτογραφίας της νεαρής Σάνι Λουκ που δολοφονήθηκε από τη…

29 Μαρτίου 2024

Ισλανδία: Όταν το Βόρειο Σέλας συναντά τη λάβα – Απόκοσμες εικόνες

Ένα μαγικό υπερθέαμα, τ’ οποίο κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, προσέφεραν το Βόρειο Σέλας και…

29 Μαρτίου 2024

«Αυτός είναι ο πιο όμορφος πρίγκιπας της Ευρώπης»

Ο κόσμος προχωρά, αλλάζει, αλλά για κάποιους ο θεσμός της βασιλείας έστω και για λόγους…

29 Μαρτίου 2024

Τσελέντης κατά Παπαδόπουλου για τον σεισμό στις Στροφάδες: Νισάφι πια με αυτόν τον συνταξιούχο φυσιογνώστη

Ο διπλός σεισμός που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (29/3) στην Ηλεία και η λανθασμένη…

29 Μαρτίου 2024

Χειμάρρα: Διορισμός νέου δημάρχου εν μέσω εντάσεων – Πυρ και μανία οι κάτοικοι κατά του νέου Περιφερειάρχη

Με εντάσεις ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Χειμάρρας κατά την οποία…

29 Μαρτίου 2024

«Πληγή» η υπογεννητικότητα – Απογοητευτικά τα στοιχεία για την Ελλάδα

Το μικρότερο αριθμό γεννήσεων, από την ημέρα που άρχισε να καταμετράται ο ελληνικός πληθυσμός είχε…

29 Μαρτίου 2024