Αθλητισμός

Ιδανική πρεμιέρα με Αργεντινό… εκτελεστή – Χάρη σε δύο γκολ του Ροχάνο η Νίκη επιβλήθηκε 2-1 του Θεσπρωτού

Ιδανική ήταν η πρεμιέρα της Νίκης στη Φούτμπολ Λιγκ κερδίζοντας με 2-1 τον Θεσπρωτό έχοντας τη θερμή συμπαράσταση των φιλάθλων, που έδωσαν δυναμικό «παρών» στη Νεάπολη. «Ψυχρός εκτελεστής» ο Αντόνιο Ροχάνο που πέτυχε και τα δύο γκολ (45+2’ και 62’) για τους «κυανόλευκους» που ικανοποίησαν με την απόδοσή τους για 65 λεπτά. Απλά μείωσε στο 75’ ο Ντάλα Κόστα.
Τα προβλήματα που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα υποχρέωσαν τον Ισαάκ Χοβέ να ανακατέψει την… τράπουλα δίνοντας φανέλα βασικού στους Κ. Κυριακίδη, Βοσνιάδη, Μπαλάφα και Τσιώλη.. Έτσι η ενδεκάδα της Νίκης σε σύστημα 4-3-3 ήταν η εξής: Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Αποστολίδης έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Κ. Κυριακίδη, Παγώνη, Αλιατίδη και Βοσνιάδη. Ανασταλτικός χαφ ήταν ο Μπαλάφας με εσωτερικούς μέσους τους Ντομίνγκεθ και Ιορδανίδη (μέσα δεξιά και μέσα αριστερά αντίστοιχα). Την επιθετική τριπλέτα συνέθεσαν οι Κρουθ (δεξιά), Τσιώλης (αριστερά) και Ροχάνο (κορυφή).

Αμφίρροπο ήταν το ματς στα πρώτα λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν πρεσάροντας πολύ ψηλά με σκοπό να δυσκολέψουν την ανάπτυξη των γηπεδούχων, οι οποίοι από την πλευρά τους προσπαθούσαν με κυκλοφορία της μπάλας να αποφύγουν τις «παγίδες» των αντιπάλων.
Πάντως οι συνεχόμενες πάσες έξω από τη μεγάλη περιοχή εμπεριέχουν ρίσκο και λίγο έλειψε να το πληρώσει αυτό η Νίκη στο 7’ και στο 9’ όταν οι Ευθυμίου και Κολλάς έκλεψαν την μπάλα, αλλά η «κυανόλευκη» οπισθοφυλακή λειτούργησε καλά και τους εξουδετέρωσε πριν σουτάρουν.

Η πρώτη καλή στιγμή για τη βολιώτικη ομάδα ήρθε στο 10’. Ο Ιορδανίδης πρόλαβε την μπάλα πριν φύγει άουτ από τα δεξιά τροφοδοτώντας τον Κρουθ, που έβγαλε αμέσως τη σέντρα. Ο Ροχάνο κέρδισε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Σταυρίδη, που «μονομάχησε» στον αέρα με τον Αργεντινό, πήρε ύψος και κατέληξε στον ουρανό των διχτυών αλλά από την εξωτερική πλευρά.
Θεαματική φάση για τη Νίκη στο 22’. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ντομίνγκεθ, οι αμυνόμενοι δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν. Η μπάλα σηκώθηκε και από το ύψος του πέναλτι ο Μπαλάφας επιχείρησε ανάποδο «ψαλίδι», που κατέληξε λίγο πάνω από τα γκολπόστ.
Ασφαλώς ήταν αδύνατον για τους παίκτες του Χουάν Ραμόν Ρότσα να πρεσάρουν με τον ίδιο ρυθμό για πάνω από 20 λεπτά και όσο κυλούσε ο χρόνος άρχισαν να οπισθοχωρούν. Οι «κυανόλευκοι» απέκτησαν τον έλεγχο, επιδίωξαν το γκολ και στο 41’ έφτασαν κοντά. Ο Τσιώλης προσποιήθηκε ότι θα σουτάρει αλλά τελικά πέρασε υπέροχη κάθετη πάσα στον Ροχάνο. Ο 28χρονος σέντερ φορ πλάσαρε, αλλά ο Κωνσταντάκος απέκρουσε ενστικτωδώς με τα πόδια σε κόρνερ.

Στο 45’ ο Τσιώλης ήταν ο εκτελεστής. Από τα αριστερά συνέκλινε προς τον άξονα και σούταρε με το αριστερό, με την μπάλα να περνά λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Οι «κυανόλευκοι» έδειχναν να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο και ευτύχησαν να προηγηθούν λίγο πριν εκπνεύσει το α’ μέρος. Στο 45+2’ μετά από ελεύθερο βολέ του Αποστολίδη, ο Ροχάνο κέρδισε την μπάλα με τη δύναμή του δίνοντας για τον Κρουθ, που βγήκε μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα. Ο Ισπανός, αν και μπορούσε να τελειώσει ο ίδιος τη φάση, προτίμησε να σιγουρέψει το γκολ ξαναδίνοντας την μπάλα στον Ροχάνο, ο οποίος από κοντά άνοιξε το σκορ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς (1-0). Ήταν ο καλύτερος επίλογος για ένα ημίχρονο, το οποίο ανήκε ολοκληρωτικά στους ποδοσφαιριστές του Ισαάκ Χοβέ που δκαιούνταν να προηγούνται στο σκορ.

Ο Ροχάνο «χτύπησε» και στο β’ ημίχρονο
Με μία αμφισβητούμενη φάση άρχισε το β’ ημίχρονο. Στο 51’ Ο Τσιώλης πραγματοποίησε σέντρα, η οποία σταμάτησε στο απλωμένο χέρι του Σταυρίδη που βρισκόταν μέσα στην περιοχή. Ωστόσο ο Κατερινιώτης διαιτητής αρνήθηκε το πέναλτι στους γηπεδούχους παρά τις έντονες διαμαρτυρίες τους.
Στο 53’ η Νίκη πλησίασε στο δεύτερο τέρμα. Ο Ροχάνο έγινε κάτοχος της μπάλας εντός περιοχής και αφού έκανε περιστροφή του σώματός του σούταρε για να μπλοκάρει ο Κωνσταντάκος.
Νέα καλή στιγμή για το βολιώτικο συγκρότημα στο 56’. Ο Βοσνιάδης έκανε σέντρα-σουτ, που παραλίγο να αιφνιδιάσει τον Κωνσταντάκο, καθώς πήρε πορεία προς την εστία. Ωστόσο ο πορτιέρο του Θεσπρωτού έκανε μερικά βήματα πίσω και μπλόκαρε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή της εστίας.
Στο επόμενο λεπτό η Νίκη «φλέρταρε» με 2-0. Ο Ροχάνο άφησε πίσω τον προσωπικό του αντίπαλο στο σπριντ και βγήκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα, αλλά το διαγώνιο σουτ που έπιασε έφυγε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι.

Στο 60’ ο Θεσπρωτός απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Αποστολίδη. Ο Γώγος μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή, αλλά ο έμπειρος γκολκίπερ βγήκε έγκαιρα και του έκλεισε το οπτικό πεδίο υποχρεώνοντάς τον να βγει με την μπάλα εκτός γηπέδου (άουτ).
Δύο λεπτά αργότερα, όμως, η Νίκη μετέτρεψε σε γκολ την ανωτερότητά της. Ο Κρουθ πέρασε ασίστ για τον Ροχάνο, ο οποίος με περισσή ψυχραιμία απέφυγε τον Κωνσταντάκο και παραβίασε την ανυπεράσπιστη εστία διπλασιάζοντας τα τέρματα τόσο της ομάδας του όσο και τα προσωπικά του (2-0).
Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να τα έχουν χαμένα κι αυτό λίγο έλειψε να το εκμεταλλευτούν οι παίκτες του Ισαάκ Χοβέ στο 63’. Ο Κρουθ «ζάλισε» τον Βιγιαφάνε και γύρισε για τον Ιορδανίδη, ο οποίος σούταρε αμέσως, αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυνομένου.
Το συγκρότημα του Χουάν Ραμόν Ρότσα θέλησε να αντιδράσει και στο 70’ ο Κολλάς δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση. Ο Αποστολίδης δεν συγκράτησε την μπάλα, αλλά για καλή τύχη των γηπεδούχων δεν βρέθηκε κανείς αντίπαλος για να επωφεληθεί.
Οι «κυανόλευκοι» παρουσίασαν σημάδια κόπωσης, πράγμα που τους κόστισε στο 75’. Ο Γώγος έβγαλε σέντρα και ο Ντάλα Κόστα, που είχε μπει αλλαγή στο 61’ αντί του Β. Κωνσταντίνου, με προβολή μείωσε σε 2-1.

Πλέον το σκηνικό του αγώνα άλλαξε, αφού οι φιλοξενούμενοι, που μέχρι τότε δεν είχαν παρουσιάσει επιθετικές αρετές, αναθάρρησαν. Ο Ισαάκ Χοβέ το αντιλήφθηκε και αμέσως έκανε δύο αλλαγές. Πρώτα στο 76’ ο Μπιτσάκος αντικατέστησε τον Μπαλάφα και στο 80’ ο Καπός τον Ροχάνο, καθώς αμφότεροι έδειχναν κουρασμένοι.
Με τις δύο αλλαγές οι «κυανόλευκοι» ανέβηκαν και στο 86’ έχασαν διπλή ευκαιρία με τον Καπό. Αρχικά ο υψηλόσωμος φορ απέτυχε να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι. Κατόπιν ο Ντομίνγκεθ κέρδισε την μπάλα και την πέρασε για τον Καπό που έκανε το πλασέ από θέση πλάγια δεξιά κι ενώ ο Κωνσταντάκος είχε πραγματοποιήσει έξοδο. Η μπάλα κύλησε παράλληλα με την εστία και ο Νόνης απομάκρυνε τον κίνδυνο για την ομάδα του.
Στα εναπομείναντα λεπτά το ρευστό 2-1 διατηρούσε αμείωτη την αγωνία τους φιλάθλους, αλλά τελικά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κρατήσουν την μπάλα και να μην απειληθούν μέχρι το τέλος. Το σφύριγμα της λήξης σήμανε και την έναρξη των πανηγυρισμών από τους οπαδούς της Νίκης που αποθέωσαν τον Ισαάκ Χοβέ και τους ποδοσφαιριστές του για το όμορφο θέαμα που παρουσίασαν.
Διαιτητής: Γιουματζίδης (Πέλλας).
Βοηθοί: Δέλλιος (Πέλλας), Βρούζος (Πιερίας).
4ος διαιτητής: Αργυρός (Πέλλας)
Κίτρινες: Κρουθ, Ροχάνο, Ιορδανίδης, Ντομίνγκεθ – Β. Κωνσταντίνου, Σταυρίδης, Ευθυμίου, Κολλάς.
ΝΙΚΗ: Αποστολίδης, Κ. Κυριακίδης, Βοσνιάδης, Παγώνης, Αλιατίδης, Μπαλάφας (76’ Μπιτσάκος), Ντομίνγκεθ, Ιορδανίδης, Κρουθ, Τσιώλης (87’ Γκαρσία), Ροχάνο (80’ Καπός).
ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Κωνσταντάκος, Ε. Κωνσταντίνου (41’ λ.τρ. Γ. Καρβούνης), Βιγιαφάνε, Νόνης, Σταυρίδης, Κολτσίδας, Ευθυμίου (70’ Μπίκας), Ραμίρες, Γώγος, Β. Κωνσταντίνου (61’ Ντάλα Κόστα), Κολλάς.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Καθηλωμένα 171 αεροσκάφη της Boeing μετά το θρίλερ στα 16.000 πόδια – Κατασκευαστικό πρόβλημα, βλέπει ειδικός

Σε κατασκευαστική ανεπάρκεια πιθανότατα οφείλεται η αποκόλληση μέρους της ατράκτου του αεροσκάφους Boeing 737 Max…

8 Ιανουαρίου 2024

Δολοφονία αστυνομικού στου Ρέντη: Χώρο οργανωμένων κάτω από τις εξέδρες έψαχνε η ΕΛ.ΑΣ στο «Καραϊσκάκης»

Παρουσία εισαγγελικού λειτουργού έγινε η έρευνα πραγματοποιήθηκε η αστυνομική έρευνα στις εγκαταστάσεις του γηπέδου του…

8 Ιανουαρίου 2024

Πιλότος… ληστής: Έκλεψε αεροπλάνο 80.000 δολαρίων και πέταξε πάνω από 100 μίλια

Ένας άνδρας από το Άινταχο συνελήφθη αφού έκλεψε ένα αεροπλάνο από ένα υπόστεγο στο Βόρειο…

8 Ιανουαρίου 2024

Κύμα ψύχους σαρώνει την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη: -29,5 βαθμοί στη Λετονία

Το κύμα ψύχους που πάγωσε τις σκανδιναβικές χώρες τις τελευταίες ημέρες πλήττει την κεντρική και…

8 Ιανουαρίου 2024

Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός της Γαλλίας

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελίζαμπεθ Μπορν υπέβαλε την παραίτησή της, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η γαλλική…

8 Ιανουαρίου 2024

Συνεχίζονται οι κλοπές μεταλλικών αντικειμένων από τα κοιμητήρια της Καρδίτσας

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις φαίνεται να έχει πάρει το φαινόμενο των κλοπών καντηλιών και μεταλλικών αντικειμένων από…

8 Ιανουαρίου 2024