Κατηγορίες: Τοπικά

Ιατρικός Σύλλογος προς γιατρούς: Να εξετάζετε άνευ αμοιβής τους οικονομικά αδύναμους

Έκκληση προς τους ελεύθερους επαγγελματίες ιατρούς της Μαγνησίας, να εξετάζουν χωρίς να λαμβάνουν αμοιβή από όσους είναι αδύναμοι οικονομικά και έχουν ανάγκη ιατρικής περίθαλψης, εκδίδοντας μηδενική απόδειξη τουλάχιστον μέχρι την Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015, απευθύνει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, παρεμβαίνοντας στις κρίσιμες εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Επίσης, τους καλεί να συνταγογραφούν και να εκδίδουν παραπεμπτικά εξετάσεων με τον επιστημονικό τρόπο που αρμόζει, αρνούμενοι να υποκύψουν σε πιέσεις, λόγω ανασφάλειας, ασφαλισμένων για προμήθεια φαρμάκων με σκοπό την αποθήκευσή τους.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αλληλεγγύης προς το κοινωνικό σύνολο και πιστοί στον όρκο του Ιπποκράτη, αισθάνεται την ανάγκη να αναφέρει τα εξής.
Λαμβάνοντας υπόψη την σοβαρή κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα μας και την διαμορφούμενη αδυναμία των πολιτών να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους, λόγω αποστέρησης τους από την δυνατότητα πρόσβασης σε χρηματοδότησής τους από τις Τράπεζες, συστήνουμε στα μέλη μας στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια εξυπηρέτησης των πασχόντων συνανθρώπων μας, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις δυσλειτουργίες που μπορεί να προκύψουν στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.
Τους καλούμε να παρέχουν τις υπηρεσίες τους με το αίσθημα ευθύνης και προσφοράς που αρμόζει στους λειτουργούς υγείας, όπως το πράττουν μέχρι τώρα, την δύσκολη αυτή περίοδο που διέρχεται η χώρα μας.
Καλούμε όλα τα μέλη μας να συνταγογραφούν και να εκδίδουν παραπεμπτικά εξετάσεων με τον επιστημονικό τρόπο που αρμόζει, αρνούμενοι να υποκύψουν σε πιέσεις, λόγω ανασφάλειας, ασφαλισμένων για προμήθεια φαρμάκων με σκοπό την αποθήκευσή τους. Κανείς ασθενής δεν πρέπει να μείνει χωρίς θεραπεία και κανείς ασφαλισμένος χωρίς ιατρική κάλυψη. Γι’ αυτό τον λόγο επί πλέον συστήνουμε στους ελεύθερους επαγγελματίες ιατρούς μέλη μας, να εξετάζουν χωρίς να λαμβάνουν αμοιβή από όσους είναι αδύναμοι οικονομικά και έχουν ανάγκη ιατρικής περίθαλψης, εκδίδοντας μηδενική απόδειξη τουλάχιστον μέχρι την Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015.
Ελπίζουμε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η δύσκολη για όλους μας περίοδος θα διαρκέσει όσον το δυνατόν λιγότερο.
Τέλος, ευχόμαστε να επικρατήσει σε όλα τα επίπεδα, νηφαλιότητα, ψυχραιμία, και λογική, απεμπολώντας αυτοκαταστροφικές λογικές και συμπεριφορές. Η κοινωνική συνοχή αυτήν την περίοδο πρέπει να διαφυλαχθεί πάση θυσία.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Με επιτυχία η ετήσια άσκηση ασφάλειας από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη όλων των αρμοδίων φορέων και συμμετεχόντων, στο πλαίσιο της…

13 Δεκεμβρίου 2023

Βραβείο Ποίησης για μαθήτρια από το Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου

Μια ακόμη μαθήτρια του Γυμνάσιου Νέας Αγχιάλου διακρίνεται φέτος σε Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό. Πρόκειται για…

13 Δεκεμβρίου 2023

Υπέρβαση του ορίου στον μέσο όρο των PM10 – Συστάσεις σε άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα και στο γενικό πληθυσμό από το Τμήμα Περιβάλλοντος Π.Ε. Μαγνησίας:

Το Τμήμα Περιβάλλοντος Π.Ε. Μαγνησίας ενημερώνει ότι με βάση τις μετρήσεις των τριών σταθμών που…

13 Δεκεμβρίου 2023

H πιο μολυσμένη χώρα του κόσμου είναι στα Βαλκάνια – Κάθε χρόνο 230 στους 100.000 κατοίκους χάνουν τη ζωή τους από ρύπους

Έναν καθόλου τιμητικό τίτλο κατέκτησαν τα αστικά κέντρα της Βοσνίας και αφορά τις πλέον μολυσμένες…

13 Δεκεμβρίου 2023

«Είπε ότι αντί να ρίξει τη φωτοβολίδα στον αέρα, την έριξε στο πόδι του αστυνομικού» – Τι κατέθεσε ο αδερφός του 18χρονου συλληφθέντα

Εντατικές είναι οι έρευνες της αστυνομίας για τα επεισόδια στου Ρέντη και τον τραυματισμό του…

13 Δεκεμβρίου 2023

Στις 30 Δεκεμβρίου το 6ο Volos Santa Run για την ενίσχυση ιδρυμάτων

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου, η Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, με την…

13 Δεκεμβρίου 2023