Τοπικά

Ιάσονας Αποστολάκης: “Βουνό” τα προβλήματα σε Διμήνι και Σέσκλο – Ανύπαρκτη η δημοτική αρχή

Το δημοτικό διαμέρισμα Αισωνίας (Διμήνι, Σέσκλο) επισκέφτηκε την Κυριακή ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Ιάσονας Αποστολάκης μαζί με ομάδα υποψήφιων δημοτικών και τοπικών συμβούλων.
Στο Διμήνι, ο κ. Αποστολάκης μίλησε με κατοίκους και ενημερώθηκε για τα σοβαρά ζητήματα που τους απασχολούν, όπως είναι η ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στην πλατεία του Διμηνίου, η επικινδυνότητα της οδού Διμηνίου, το δίκτυο αποχέτευσης, τα σχολικά κτήρια, η αγροτικοί δρόμοι και η άρδευση. Συγκεκριμένα, στην πλατεία Διμηνίου την τελευταία πενταετία δεν έχει γίνει σχεδόν καμία παρέμβαση, με μόνη εξαίρεση τη δημιουργία μιας μικρής παιδικής χαράς, στον χώρο της οποίας προστέθηκαν τέσσερα παγκάκια και μεταφέρθηκαν δύο από κείμενο σημείο. Ο φωτισμός είναι υποτυπώδης, από τα κουτιά παροχής ρεύματος απουσιάζουν τα απαιτούμενα προστατευτικά, τα τσιμεντένια σιντριβάνια-δεξαμενές και τα παρτέρια είναι κενά και όλα αυτά συνθέτουν μια εικόνα μόνιμου εργοταξίου, άκρως επικίνδυνου για τα παιδιά.

Αντίστοιχη αδιαφορία επέδειξε η απερχόμενη δημοτική αρχή και για την πολυσύχναστη οδό Διμηνίου, η αρμοδιότητα της οποίας ανήκει στον Δήμο Βόλου και όχι στην Περιφέρεια, σύμφωνα με το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Νταλίκες, λεωφορεία, πεζοί και ποδηλάτες, μαθητές και κάτοικοι, συνυπάρχουν σε ένα δρόμο χωρίς πεζοδρόμια και είναι θέμα χρόνου να συμβεί το χειρότερο από όσα έχουν ήδη γίνει. Από αυτό το δρόμο εξυπηρετούνται τρία σχολεία, το 2ο Νηπιαγωγείο, το 2ο Δημοτικό και το 10ο Γυμνάσιο, δεκάδες βιοτεχνίες και καταστήματα, και όσοι κινούνται από και προς το Διμήνι, το Παλιούρι, το Σέσκλο, την Α’ ΒΙ.ΠΕ και τη Λαχαναγορά.

Όπως τονίστηκε, «είναι βέβαιο πως πρόκειται για τον πιο επικίνδυνο δρόμο, μέσα σε αστικό ιστό, σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο. Αποτελεί αίτημα των κατοίκων και επιτακτική ανάγκη να δοθεί λύση με τη δημιουργία πεζοδρομίων, με δίκτυο ομβρίων υδάτων και στο ένα από τα πεζοδρόμια να υπάρχει και ποδηλατόδρομος». Οι μόνες παρεμβάσεις που έγιναν κατόπιν επίμονων πιέσεων των κατοίκων ήταν κάποιες συντηρήσεις σχολικών μονάδων. Η προσωπική παρέμβαση για τους γονείς ήταν μονόδρομος, καθώς η δημοτική αρχή Μπέου, όπως τονίστηκε, έγραφε κατ’ επανάληψη στα παλαιότερα των υποδημάτων της τα αιτήματα των διευθυντών. Με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή κατόπιν πιέσεων από τους κατοίκους, δρομολογήθηκε το υπάρχον σχέδιο της αποχέτευσης, που επικαλείται η αρχή Μπέου.

Στο Σέσκλο, κυρίαρχο ζήτημα αποτελεί η αποπεράτωση του Πολυχώρου που βρίσκεται πλησίον του Δημοτικού Σχολείου, η μεταστέγαση σε αυτόν του νηπιαγωγείου και του πολιτιστικού συλλόγου καθώς και η μετατροπή του σημερινού νηπιαγωγείου σε γυμναστήριο, προκειμένου να βρίσκουν διέξοδο οι νέοι του χωριού. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για τον Βόλο» ενημερώθηκε επίσης για την ανάγκη αποπεράτωσης του έργου της αποχέτευσης στα δύο εναπομείναντα σημεία του χωριού, την συντήρηση του γηπέδου 5×5 που είναι εγκαταλελειμμένο από την νυν Δημοτική Αρχή, την κατασκευή του δρόμου προς Καντήραγα και την ασφαλτόστρωση τριών χιλιομέτρων μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» όπου είναι ενταγμένο. Επίσης, οι κάτοικοι τόνισαν την ανάγκη βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας και του δρόμου προς Διμήνι και επισήμαναν το χρόνιο αίτημα της δημιουργίας κόμβου στη θέση Λατομείο.

Τέλος, χρόνιο αίτημα των κατοίκων του πρώην Δήμου Αισωνίας είναι η ανάδειξη των σημαντικών αρχαιολογικών χώρων. Από χρόνια υπάρχει η πρόταση της σύνδεσης σε μία αρχαιολογική διαδρομή των αρχαιολογικών χώρων Σέσκλου- Διμηνίου- Νέων Παγασών. «Αυτό όμως δεν αφορά την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, η οποία περιορίζεται στο να συνδράμει στη γιορτή Πεπονιού φέρνοντας την κ. Έφη Θώδη μετά του κ. Μπουρνέλη», σχολίασε χαρακτηρισιτκά ο κ. Αποστολάκης.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιάσονας Αποστολάκης άκουσε με προσοχή τα αιτήματα και δεσμεύτηκε πως μετά την εκλογή του, σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο και τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο, θα προγραμματίσει τα έργα και τις παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των υποδομών και της ποιότητας ζωής σε Διμήνι και Σέσκλο.

Τον κ. Αποστολάκη συνόδευαν οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι: Θεόδωρος Κανελλής, Ρούλη Καραγιάννη, Γιάννης Κηπουρός, Λεωνίδας Μαυρογιάννης, Ρίτα Μητσικώστα, Δημήτρης Μουρτζίνος, Μαρίνα Μωραΐτου, Δημήτρης Οικονομίδης, Κωστής Παπαδόπουλος, Ελένη Παπαθανασίου, Μιχάλης Πούλιος, Δημήτρης Σκαλτσής και Ουρανία Σκούπρα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το