Τοπικά

Ιάσονας Αποστολάκης: Θα συνεργαστούμε με τους εργαζόμενους στον Δήμο χωρίς απειλές και τραμπουκισμούς

Μετά από αίτημα της δημοτικής κίνησης «Μαζί για τον Βόλο», ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Ιάσονας Αποστολάκης και η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Φωτεινή Κοκκινάκη, συναντήθηκαν με το σωματείο εργαζόμενων ΟΤΑ Μαγνησίας. Κατά τη συζήτηση η διοίκηση του Συλλόγου ανέπτυξε τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, πολλά από τα οποία ήταν γνωστά καθ’ όλη την πενταετία που προηγήθηκε, κατά την οποία οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης έδωσαν μάχες μαζί με τους εργαζόμενους για έναν Δήμο αποτελεσματικό και προς όφελος των πολιτών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση “Μαζί για τον Βόλο”:
“Οι αμέτρητες και πολλές φορές εκδικητικές μετακινήσεις προσωπικού που σμπαράλιασαν κάθε λειτουργικότητα των υπηρεσιών, η μη εκπαίδευση προσωπικού, η καταβολή των δώρων σε συνεννόηση με τον Σύλλογο ώστε να μην επηρεαστούν απότομα τα οικονομικά του Δήμου, η δρομολόγηση επιτέλους των κρίσεων προϊσταμένων, η νομοθετική παρέμβαση ώστε να μην χαθούν θέσεις εργασίας εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς λόγω της αλλαγής στις ηλικίες των προνηπίων, ήταν κάποια από τα σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν.
Αποδεικνύοντας ότι δεν τους απασχολούν μόνο τα συνδικαλιστικά ζητήματα, αλλά η κατάσταση του Δήμου γενικότερα, οι εργαζόμενοι έθεσαν επίσης θέματα όπως η εκχώρηση του ηλεκτροφωτισμού σε ιδιώτη, χωρίς καμία σοβαρή οικονομοτεχνική μελέτη, και η προσπάθεια απαξίωσης υπηρεσιών του Δήμου, εκ μέρους της απερχόμενης δημοτικής αρχής, ώστε να είναι ο εύκολος στόχος για μελλοντικό τεμαχισμό”.

Ο Ιάσονας Αποστολάκης και οι υποψήφιοι του συνδυασμού του δήλωσαν κατηγορηματικά ότι η νέα δημοτική αρχή θα επανεξετάσει την εκχώρηση του ηλεκτροφωτισμού σε ιδιώτη και πως δέσμευσή τους είναι η διασφάλιση του δημοτικού-δημόσιου χαρακτήρα όλων των υπηρεσιών. Ξεκάθαρη επίσης ήταν η δέσμευση για μη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής SRF, όπως επίσης και για την ανάληψη πρωτοβουλιών με σκοπό τη μη καύση RDF, από τη στιγμή που δεν διασφαλίζεται η υγεία των πολιτών.
«Για εμάς οι εργαζόμενοι δεν είναι κάτι ξεχωριστό από μια δημοτική αρχή. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός παζλ. Τις καλύτερες προθέσεις κι αν έχει ένας Δήμαρχος, χωρίς τους εργαζόμενους για να τις υλοποιήσουν, θα παραμείνουν κενό γράμμα. Σε αυτή την προσπάθεια θα είμαστε όλοι μαζί, με σεβασμό χωρίς απειλές και τραμπουκισμούς», τόνισε ο κ. Αποστολάκης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το