Τοπικά

Ιάσονας Αποστολάκης: Στηρίζουμε τα ανεξάρτητα τοπικά ψηφοδέλτια

Στήριξη στα ανεξάρτητα τοπικά ψηφοδέλτια που έχουν δημιουργηθεί στις περιφερειακές ενότητες του Δήμου Βόλου, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Ιάσονας Αποστολάκης. Όπως, ειδικότερα, αναφέρεται στην ανακοίνωση:
Ως δημοτική κίνηση, από την πρώτη στιγμή ήμασταν υπέρμαχοι του «Κλεισθένη», μιας θεσμικής μεταρρύθμισης που αφενός φιλοδοξεί να διορθώσει κάποια χρόνια προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, αφετέρου επιχειρεί να διευρύνει και να εμβαθύνει την συμμετοχή. Μέχρι τώρα ο δημόσιος διάλογος είχε εστιαστεί στο θέμα της απλής αναλογικής, με αποτέλεσμα να μην αναδειχθούν όσο θα έπρεπε και οι άλλες σημαντικές τομές που εισάγει η θεσμική μεταρρύθμιση.

Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές είναι η αναβάθμιση των τοπικών συμβουλίων (παραπάνω αρμοδιότητες, έργα μικρής κλίμακας, εισαγωγή θεμάτων και γνωμοδότηση γι’ αυτά στο δημοτικό συμβούλιο). Η αναβάθμισή τους συνδέθηκε με την αλλαγή του τρόπου ανάδειξής τους. Πλέον τα τοπικά συμβούλια επιλέγονται σε διαφορετική κάλπη από το δημοτικό συμβούλιο και αυτό κυρίως στις μικρές τοπικές κοινωνίες δίνει τη δυνατότητα να αναδειχθούν υγιείς δυνάμεις της περιοχής, άνθρωποι που έχουν μεράκι για την περιοχή τους, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης.
Σε αυτή τη λογική και με εξαίρεση τα τοπικά Βόλου, Νέας Ιωνίας και Αγριάς, όπου λόγω του πληθυσμιακού μεγέθους αυτών των περιοχών, έχουν διαμορφωθεί ψηφοδέλτια του συνδυασμού μας, σε όλες τις υπόλοιπες τοπικές κοινότητες στηρίζουμε τα ανεξάρτητα τοπικά ψηφοδέλτια, είτε πολιτικά, είτε με τη συμμετοχή ανθρώπων που πρόσκεινται στη δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το