Τοπικά

Ιάσονας Αποστολάκης: Οι προτεραιότητές μας για την πρόσβαση των Βολιωτών σε πόσιμο νερό καλής ποιότητας

Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ. Ιάσονας Αποστολάκης, μαζί με μέλη και υποψηφίους της δημοτικής κίνησης «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ», συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του σωματείου των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η δικαστική διαμάχη της ΔΕΥΑΜΒ με την ΕΡΓΗΛ, η λειτουργία της, η προοπτική βελτίωσης των υπηρεσιών της και ζητήματα που σχετίζονται με το προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι θα προστατέψουν τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΥΑΜΒ και θα σταθούν στο πλάι οποιασδήποτε δημοτικής αρχής. Τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης της επιχείρησης από προσωπικό, σε συγκεκριμένους τομείς, την ορθολογική διαχείριση και οργάνωση του υπάρχοντος προσωπικού και δήλωσαν ότι παρά τη δικαστική τους δικαίωση, σχετικά με περικοπές που είχαν υποστεί, αντιλαμβάνονται τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της δικαστικής διαμάχης και επιθυμούν η επιστροφή των χρημάτων να μη θίξει τα ταμειακά διαθέσιμα.

Αναμφισβήτητα, το σημαντικότερο ζήτημα είναι η δικαστική διαμάχη της ΔΕΥΑΜΒ με την ΕΡΓΗΛ. Η πορεία της υπόθεσης και η στάση που κράτησε η απερχόμενη δημοτική αρχή, χαρακτηρίστηκε από απαράδεκτες καθυστερήσεις και παλινωδίες, οι οποίες οδήγησαν τη ΔΕΥΑΜΒ σε μια ιδιότυπη κατάσταση ομηρίας και σχετικής ακινησίας, με την ΕΡΓΗΛ να βάζει χέρι συνεχώς στα ταμειακά διαθέσιμα της επιχείρησης. Σε αυτό το πλαίσιο, παραμένουν ανοικτά σημαντικά θέματα της ΔΕΥΑΜΒ, κατάσταση που αξιοποιείται από τους διοικούντες υπέρ μιας πολιτικής εργολαβιών, δυσφήμισης των εργαζομένων και υπονόμευσης του δημόσιου χαρακτήρα της επιχείρησης.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος, κ. Ιάσονας Αποστολάκης τόνισε ότι “το νερό είναι δημόσιο αγαθό και όλοι οι συμπολίτες μας δικαιούνται να έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό καλής ποιότητας. Προτεραιότητές μας είναι:
• Η μελέτη για αλλαγή του παλιού δικτύου (Αγριά-Αρτέμιδα-Αγχίαλο και τμημάτων εντός πολεοδομικού), ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα του νερού και να μειωθούν οι απώλειες.
• Η ολοκλήρωση και σύνδεση των παραπάνω περιοχών στο αποχετευτικό δίκτυο.
• Η αξιοποίηση της τεχνολογίας, ως εργαλείο για τον εξορθολογισμό και μείωση λειτουργικών δαπανών.
• Αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού και ενίσχυσή του, με ταυτόχρονη μείωση των σχετικών εργολαβιών, οι οποίες αυξάνουν τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης.
• Τα παραπάνω είναι κάποιες από τις προτάσεις μας, που στοχεύουν στην επίλυση προβλημάτων, στη διασφάλιση της ποιότητας του νερού και στη μείωση των δαπανών με τελικό όφελος στους δημότες”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το