Τοπικά

Iάσονας Αποστολάκης: Ο Βόλος θα επιλέξει ανάμεσα στο «Μια πόλη, ένα μέλλον» και στο «Μια πόλη, μια μπίζνα»

“Στις επικείμενες δημοτικές εκλογές ο Βόλος έχει μια μοναδικότητα σε όλη την Ελλάδα. Γιατί ο Βόλος θα επιλέξει κάτι πολύ πιο σημαντικό. Θα επιλέξει πολιτισμό” δήλωσε μεταξύ άλλων στη σημερινή του ομιλία στη Νέα Ιωνία ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου και επικεφαλής του συνδυασμού “Μαζί για τον Βόλο” Ιάσονας Αποστολάκης.
Παρουσία μελών και υποστηρικτών της δημοτικής κίνησης, αλλά και υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού, ο κ. Αποστολάκης ανέφερε ότι “στις επικείμενες δημοτικές εκλογές ο Βόλος δεν θα επιλέξει απλά δήμαρχο που θα κάνει λίγα περισσότερα ή λίγα λιγότερα έργα. Έτσι κι αλλιώς η απερχόμενη δημοτική αρχή θα καταγραφεί ως η πιο αποτυχημένη στην ιστορία της πόλης. Που σε μια θητεία πέντε ολόκληρων χρόνων δεν μπόρεσε να ξεκινήσει ούτε ένα νέο έργο που να έχει τη σφραγίδα της. Και που θα είχε βάλει λουκέτο στη ΔΕΥΑΜΒ, αν δεν αντιδρούσαν με αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα οι αντιπολιτεύσεις”.

“Ο Βόλος θα επιλέξει ανάμεσα στο «Μια πόλη, ένα μέλλον», και στο «Μια πόλη, μια μπίζνα».
Πέντε χρόνια έγραψαν την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της πόλης.  Τώρα είναι η ώρα να τους μαυρίσουμε εμείς” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολάκης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε πως η μοναδικότητα των δημοτικών εκλογών στον Βόλο έγκειται στο ότι από τη μια υπάρχει η αξιοπρέπεια, το ήθος, οι αξίες, η προσήλωση στη νομιμότητα, η χρηστή διαχείριση του δημοτικού χρήματος, η κοινωνική αλληλεγγύη, η ειλικρινής αγάπη για την πόλη, η ενότητα της τοπικής κοινωνίας, η δημοκρατία. Και από την άλλη, η χυδαιότητα, το ψέμα, οι ύβρεις, η κατεδάφιση των θεσμών, η παραχάραξη της τοπικής ιστορίας, η διαπλοκή, το νταραβέρι, η «παράγκα», οι μαφιόζικες πρακτικές, ο διχασμός, η μισαλλοδοξία, ο φασισμός.

Ακολουθεί όλη η ομιλία του:

“Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα στη Νέα Ιωνία.

Εδώ στο προαύλιο της Ευαγγελίστριας που αποτελεί το πνευματικό λιμάνι των κατοίκων της, που χτίστηκε με το μοχθο και την εργασία των πρώτων προσφύγων που ήρθαν σε αυτή τη περιοχή

Στη Νέα Ιωνία της προσφυγιάς της φιλοξενίας, της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και του σεβασμού στη διαφορετικότητα.

Στη Νέα Ιωνία της εργατικής τάξης, των ανθρώπων που μοχθούν, των ανθρώπων του μεροκάματου, των εργαζομένων, των επιστημόνων.

Στη Νεα Ιωνία των Αγώνων!!!!

Των αγώνων των παππούδων και των γιαγιάδων σας
για να κτίσουν μια νέα ζωή σε μια νέα πατρίδα, να σταθούν στα πόδια τους, να προκόψουν.
Των αγώνων που έδωσαν για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας που πολλαπλασιάζονταν από την ύπαρξη ενός αδιάφορου κράτους που αρχικά έβαζε εμπόδια στην εγκατάσταση και στη ζωή των πρώτων προσφυγικών ροών.
Των αγώνων τους που χαρακτηρίστηκαν από το κουράγιο και τη δύναμή τους να καταφέρουν να στεριώσουν σε μια νέα γη χωρίς να ξεχάσουν από πού ήρθαν και ποιοι είναι, δίνοντας έτσι το δικό τους χρώμα στην κοινωνία του Βόλου.

Βρίσκομαι εδώ!!!
Στη Νέα Ιωνία των συλλογικών αγώνων για ψωμί και εθνική αξιοπρέπεια.

Στη Νέα Ιωνία της Εθνικής Αντίστασης, της ΕΠΟΝ,
του αντιφασιστικού αγώνα ενάντια στους Γερμανούς και Ιταλούς κατακτητές.

Στη Νέα Ιωνία της συνύπαρξης, με ανοχή και αρμονία όχι μόνο προσφύγων από το Εγγλεζονήσι, αλλά και μικρασιατών, Ποντίων, Καπαδοκών με άλλους πολίτες που ήρθαν στη περιοχή από τη Θεσσαλία και την υπόλοιπη Ελλάδα

Στη Νέα Ιωνία που εκτός από την Ευαγγελίστρια έχει ως άλλο χαρακτηριστικό πυλώνα την ομάδα της ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ που ιδρύθηκε από πρόσφυγες το 1924 και έδωσε στη πόλη αθλητική ιστορικότητα και την έκανε γνωστή στο πανελλήνιο. Με άξια τέκνα της, αθλητές κατοίκους της πόλης όπως ο Μανιατάκης, ο Κοκκινάκης, ο Λαλες, ο Καλιοντζής, ο Κουκλακης, ο Μαυρος, ο Δεβριαδης, ο Βουρούκος και τόσοι άλλοι.
Κι αυτή η αναφορά στην ιστορία είναι μια ευκαιρία για να φωνάξουμε και από εδώ πως δεν θα περάσει ποτέ η προσπάθεια της απερχόμενης δημοτικής αρχής να διαλύσει τις δύο ιστορικές ομάδες της πόλης τη ΝΙΚΗ και τον ΟΛΥΜΠΑΚΟ!!!
Επειδή η ιστορία είναι πάνω από τα εμπορικά ΑΦΜ

Αλλά εκτός από χαρούμενος είμαι και συγκινημένος που βρίσκομαι εδώ σήμερα.

Επειδή σήμερα από εδώ ξεκινά η τελική φάση της μάχης που δίνουμε σε αυτές τις εκλογές.

Μια μάχη που δεν αφορά μόνο τη Νέα Ιωνία, τον Βόλο, τις κωμοπόλεις , και τα χωριά του Καλλικρατικού Δήμου αλλά όλη την Ελλάδα.

Στις γειτονιές μας, στην πόλη μας, εξελίσσεται ένα φρικτό πείραμα, μια πρόβα σκοτεινών δυνάμεων που αν περάσουν νικηφόρα από εδώ θέλουν να εξαπλώσουν την κυριαρχία τους και αλλού.

Οι δυνάμεις της αντιπολιτικής, του αχαλίνωτου λαϊκισμού, του τραμπουκισμού.

Οι δυνάμεις των ιδιοτελών συμφερόντων που θέλουν να ελέγξουν κάθε πτυχή της ζωής μιας πόλης.

Οι δυνάμεις που θέλουν να τρομοκρατήσουν αρχικά και μετά να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου σε όποιον αντιστέκεται στις επιδιώξεις τους.
Είτε αυτός είναι θεσμός, είτε πολίτης, κρατικός λειτουργός, δημοσιογράφος, συνδικάτο , κόμμα, δημοτική κίνηση, κίνημα πολιτών.

Οι σκοτεινές δυνάμεις του πολιτικού υπόκοσμου που χρησιμοποιούν μαύρους μαρκαδόρους για να σβήνουν τα χρέη των φίλων τους και να γράφουν κατάμαυρες σελίδες στα μέσα ενημέρωσης που είναι πρόθυμα να τους εξυπηρετήσουν.

Ε λοιπόν δεν θα περάσουν!!

Κι αυτή η συγκέντρωση σήμερα, εδώ στη Νέα Ιωνία των αγώνων και της κοινωνικής προσφοράς, σηματοδοτεί το τέλος τους!!

Έχουμε πλήρη συναίσθηση της ιστορικής ευθύνης του βάρους που πέφτει στις πλάτες μας.

Εδώ στη Νέα Ιωνία που ανέδειξε δημάρχους σαν τους αείμνηστους Ευάγγελο Καραμπατζάκη , Απόστολο Βολίδη, Γιώργο Μπαλλή και Ανδρέα Βαλαχή,
δημάρχουθς σαν τον Στέφανο Φούσκη και τον Παύλο Μαβίδη, αισθανόμαστε πάνω μας το βάρος της ευθύνης που έρχεται από τις κατακτήσεις που πέτυχε διαχρονικά η τοπική αυτοδιοίκηση αυτής της πόλης.

Πάντα οι πολίτες στη Νέα Ιωνία ανεξάρτητα από κόμματα ψήφιζαν δημάρχους αγωνιστές που ήξεραν ότι θα παλέψουν για να βελτιώσουν τις υποδομές και τη καθημερινότητα της πόλης

Αισθανόμαστε πάνω μας το βάρος της ευθύνης που έρχεται από τις κατακτήσεις που πέτυχε διαχρονικά η τοπική αυτοδιοίκηση της πόλης μας.
Αισθανόμαστε πάνω μας το βάρος όσων καλούμαστε να εκπροσωπήσουμε!!!!!
Τον Βόλο και την Νέα Ιωνία της διεκδίκησης και της δημιουργίας.
Τον Βόλο και την Νέα Ιωνία του πρώτου Εργατικού Κέντρου και της αναπτυγμένης βιομηχανίας.
Τον Βόλο και την Νέα Ιωνία του πνεύματος, του Παρθεναγωγείου, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Τον Βόλο και την Νέα Ιωνία της τέχνης, του πολιτισμού και των ιδιαίτερων πολιτισμικών χαρακτηριστικών.
Τον Βόλο των ολοκληρωμένων αστικών παρεμβάσεων και την Νέα Ιωνία των προσφύγων της Μικρασίας και του Πόντου.

Έχουμε δίπλα μας όλα αυτά, αλλά και όλες τις γενιές που έβαλαν το στίγμα τους στην πορεία της πόλης!

Έχουμε δίπλα μας τη γενιά των δημιουργών της μακράς ιστορίας μας, τη γενιά της Εθνικής Αντίστασης και των μεγάλων κοινωνικών αγώνων. Τη γενιά του Πολυτεχνείου, της μεταπολίτευσης και της ανάδειξης του Βόλου σε πυλώνα στήριξης της Δημοκρατίας, της συμμετοχής, του σεβασμού στη διαφορετικότητα και την άλλη άποψη.
Τη γενιά όσων βίωσαν τις επιπτώσεις της μεγάλης οικονομικής κρίσης και όσων βίωσαν και βιώνουν –για λίγο ακόμη– τις επιπτώσεις του λαϊκισμού που γέννησε αυτή η κρίση, στην ανάδειξη όχι απλώς της χειρότερης, αλλά και της πιο επικίνδυνης δημοτικής αρχής στην πόλη μας.

Σε μας έλαχε να είμαστε η κύρια δύναμη στο μέτωπο των δυνάμεων που θα ανακόψουμε την πορεία εξευτελισμού του Βόλου, θα ορθώσουμε ένα τείχος αντίστασης στην υποβάθμιση, για να ξαναβάλουμε τον Βόλο στην τροχιά της ανάπτυξης, της δημιουργίας, της αναγνώρισης, της δημοκρατικής λειτουργίας, του σεβασμού στους θεσμούς και στους ανθρώπους. Στην τροχιά του σχεδιασμού, του διαλόγου, της συνέργειας και της κοινής προσπάθειας για το αύριο. Το φωτεινό αύριο!!!!!

Αισθάνομαι πολύ τυχερός για το γεγονός ότι στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα βρίσκονται οι συμπολίτες, άνδρες και γυναίκες, που συγκροτούν το ψηφοδέλτιό μας.
Είναι εκείνοι που από την επομένη κιόλας των εκλογών, πιάνουν δουλειά. Άλλοι από τη θέση του δημοτικού συμβούλου και τις θέσεις ευθύνης του Δήμου Βόλου, άλλοι από τη θέση του στελέχους στη διοίκηση των νομικών προσώπων και των δημοτικών οργανισμών, όλοι μας, όμως, εθελοντές στην προσπάθεια ανόρθωσης, ανασυγκρότησης, ανάταξης της πόλης μας.
Σ’ αυτόν τον αγώνα, σας θέλουμε όλους δίπλα μας!!!!
Σ’ αυτόν τον αγώνα, θέλουμε δίπλα μας, ως συμμέτοχους και συμμαχητές, όλους τους πολίτες που μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες και την ίδια επιδίωξη. Κυρίως, εκείνους που σήμερα, για διαφορετικούς λόγους, βρίσκονται σε άλλη παράταξη. Είτε ως στελέχη, είτε ως υποστηρικτές. Γιατί η επιδίωξη, αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί παρά να είναι μια:
Να απαλλαγεί η πόλη από τον εφιαλτικό κλοιό που έχει σχηματίσει η σημερινή δημοτική αρχή!
ΦΙΛΕΣ και ΦΙΛΟΙ
Την επόμενη των εκλογών που θα περιθωριοποιήσουν τους φορείς του μαύρου, πρώτο μέλημά μας θα είναι η επαναφορά της δημοκρατικής νομιμότητας και κανονικότητας στη λειτουργία του Δήμου και στη ζωή της πόλης.
Να ξαναδέσουμε το νήμα που μας συνδέει με το αυτοδιοικητικό παρελθόν της πόλης, με τις κατακτήσεις και το όραμα για την πόλη λαμπρών αυτοδιοικητικών αρχών και παραγόντων που ανέδειξαν τα προηγούμενα χρόνια οι συμπολίτες μας με την ψήφο τους.

Σήμερα η πόλη μας φέρει πολλαπλά πλήγματα τόσο από τη βιομηχανική, οικονομική και περιβαλλοντική κρίση όσο και από το άγονο, σκοτεινό πέρασμα της ακροδεξιάς από τη δημοτική αρχή. Στα γκρίζα χρόνια της κρίσης και του κενού στην αυτοδιοίκηση πολλά προβλήματα οξύνθηκαν ειδικά στους τομείς των κοινωφελών υπηρεσιών, του πολιτισμού, ενώ απουσίασαν οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και ο σχεδιασμός.
Όμως η πόλη μας διατηρεί έναν ανανεωμένο δυναμισμό, με σημαντικούς θύλακες πολιτισμού και αλληλεγγύης, με νέα παραγωγικά εγχειρήματα και την έδρα πλέον του δεύτερου μεγαλύτερου πανεπιστημίου της χώρας.
Ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων και απόψεων για να ξαναγίνει ο Βόλος από παράδειγμα προς αποφυγή υπόδειγμα προς μίμηση, η πόλη της δημοκρατίας και της προόδου που όλοι αγαπήσαμε και καμαρώνουμε.
Άποψή μας είναι ότι ο ρόλος ενός σύγχρονου Δήμου δεν περιορίζεται στο να εξασφαλίσει τις κοινωνικές υπηρεσίες, την ύδρευση, την αποχέτευση, τη διαχείριση των απορριμμάτων και του πρασίνου και τη συντήρηση των σχολείων και των γυμναστηρίων.
Ο Δήμος πρέπει να πρωταγωνιστήσει:
– στη δημιουργική και καινοτομική δραστηριότητα αξιοποιώντας τη νέα τεχνολογία και το ανθρώπινο δυναμικό για να αναπτύξει πρωτοπόρες λύσεις σε συνεργασία με το παραγωγικό δυναμικό της πόλης,

– στην ανάπτυξη ενός νέου παραγωγικού μοντέλου που θα βασίζεται στη γνώση και τη δημιουργικότητα των ανθρώπων και όχι στην εκμετάλλευση ανθρώπων και περιβάλλοντος
Θα κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρά μας κάνοντας το Βόλο μια δημιουργική πόλη με υψηλή ποιότητα δημόσιων χώρων και υπηρεσιών, πόλη του διαλόγου με σεβασμό στη διαφορετικότητα και ανοικτή και φιλόξενη στο νέο.
– Με συμμετοχικό σχεδιασμό και προϋπολογισμό για ριζοσπαστικές λύσεις

o στις συγκοινωνίες και τον αστικό σχεδιασμό, στη χωροθέτηση δραστηριοτήτων
o στις κρίσιμες υποδομές των δικτύων με προτεραιότητα στην ύδρευση με ορθολογική και βιώσιμη διαχείριση του νερού
o στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των δημόσιων χώρων και περιουσίας για υψηλή ποιότητα αστικού περιβάλλοντος και ποιότητα ζωής
o στην ανάπτυξη τη πολιτισμικής δραστηριότητας και την ενθάρρυνση της πολιτιστικής έκφρασης,

– Αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες για την υποστήριξη της δημοκρατικής συμμετοχής και της διαβούλευσης

– Κινητοποιώντας την ενεργό κοινωνία των πολιτών, τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, το επιστημονικό και ερευνητικό δυναμικό, με τον Δήμο σε ρόλο ενορχήστρωσης της αναπτυξιακής στρατηγικής μέσα από το διάλογο και τη σύνθεση.

– Αξιοποιώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις για σύγχρονες λύσεις με σεβασμό στο περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους για πρωτοπόρες υπηρεσίες και παροχές στους πολίτες, τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις.

– Αναπτύσσοντας λύσεις που θα βασίζονται στην κυκλική οικονομία, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας υποστηρίζοντας την ανάπτυξη ενεργειακών κοινοτήτων, στην αλληλέγγυα οικονομία, στη δικτύωση και στην εξωστρέφεια.

– Με ενεργό υποστήριξη της νέας, καινοτόμου και συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας, αξιοποιώντας διαθέσιμες υποδομές και χώρους σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τους παραγωγικούς φορείς για την εκκόλαψη νέων επιχειρήσεων και την υποστήριξη των υφιστάμενων, ώστε, με σχέδιο και αποτελεσματικότητα, να διώξουμε οριστικά το σύννεφο της ανεργίας από την πόλη μας
Η πόλη μας πρέπει να συνεργαστεί με όλους τους γειτονικούς Δήμους για την αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων και την αξιοποίηση ευκαιριών.
– Για να προστατεύσουμε τον Παγασητικό, την Κάρλα και το Πήλιο ως οικολογικό παράδεισο, πόλο έλξης για όλους τους πολίτες και να καταστήσουμε το μοναδικό φυσικό πλούτο θεμέλιο βιώσιμης ανάπτυξης

– Για την αξιοποίηση των συνδυασμένων μεταφορικών υποδομών – τραίνο, αεροδρόμιο(α), λιμάνι, υδατοδρόμιο(α) κοκ – τόσο για το παραγωγικό δυναμικό όσο και για τον τουρισμό

– Για την υποστήριξη των συνεταιριστικών και παραγωγικών εγχειρημάτων και συνεργασιών με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ώστε να αναπτυχθεί ισχυρό και ευρύ πλέγμα παραγωγικών δραστηριοτήτων σε όλο το εύρος

– Για την αντιμετώπιση του θέματος των αδέσποτων ζώων με την εφαρμογή ενός συνολικού πλέγματος δράσεων στο οποίο ο Δήμος θα συντονίζει φορείς και θεσμούς της πόλης, θα ενημερώνει και θα εμπνέει τους πολίτες στην ανάληψη σχετικών δράσεων και θα διαπαιδαγωγεί τη νέα γενιά σε μια άλλη κουλτούρα με απόλυτο σεβασμό και στα δικαιώματα των ζώων και στις δυσκολίες των ανθρώπων που δεν δε έχουν συνηθίσει να συνυπάρχουν ή φοβούνται τα ζώα

– Για την από κοινού διεκδίκηση και υλοποίηση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών

Μαζί λοιπόν για το Βόλο, πόλο ανάπτυξης, της πρωτοπορίας, του πλουραλισμού, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας, γιατί μόνο αυτό μας αξίζει.

Έχουμε ξεκάθαρες θέσεις για την αντιμετώπιση του τεράστιου θέματος της αερόρυπανσης. Διαφωνούμε κάθετα με τη δημιουργία εργοστάσιου παραγωγής SRF που σχεδιάζει ο απερχόμενος.
Θεωρούμε σημαντική νίκη και παρακαταθήκη την γνωμοδότηση του υπουργείου Περιβάλλοντος που απορρίπτει αυτό το επικίνδυνο σχέδιο. Δεν συμφωνούμε με την καύση RDF από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, αφού έχει αποδειχθεί στην πράξη πως είναι αδύνατο να υπάρξουν αξιόπιστοι έλεγχοι των εκπεμπόμενων ρύπων.
Διεκδικούμε την αναστολή των σχετικών αδειών που έχουν εκδοθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος προκειμένου να δημιουργηθούν οι όροι για τη συζήτηση του θέματος από την τοπική κοινωνία και τους επιστημονικούς φορείς.
Δεσμευόμαστε ότι κορύφωση αυτού του διαλόγου θα είναι η διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος το αποτέλεσμα του οποίου θα είναι δεσμευτικό για την δημοτική Αρχή.

Το θέμα της αερόρυπανσης δεν περιορίζεται στη διάσταση του που αφορά τη συμβολή της ΑΓΕΤ σε αυτό.

Σημαντική πηγή του προβλήματος είναι το κυκλοφοριακό πρόβλημα.
Είναι αδιανόητο στην εποχή μας να υλοποιούνται έργα που διευκολύνουν και μεγεθύνουν την κυκλοφορία αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης.

Έχουμε επεξεργασμένο σχέδιο παρεμβάσεων σε συνεργασία με τοπικούς φορείς όπως είναι το ΚΤΕΛ με βασικό οπτική και προτεραιότητα τη διευκόλυνση της κίνησης των πεζών, των παιδιών, των Ατόμων με αναπηρία και των ποδηλάτων .

Έχουμε ένα σαφές σχέδιο για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος ενταγμένο σε μια συνολικότερη πρόταση για την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης και των γειτονιών της πόλης μας, την επανάχρηση παλιών κτιρίων και βιομηχανικών εγκαταστάσεων, την εξοικονόμηση ενέργειας και την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων, τη δημιουργία μικρών πάρκων και δημοτικού Φυτώριου.

Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο για την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση των απορριμάτων.
Το μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων που προτείνουμε είναι σύγχρονο και φιλικό στο περιβάλλον.
Έχει δε ως άξονες προτεραιότητας την αποκέντρωση των δραστηριοτήτων, τη μικρή κλίμακα, την ενθάρρυνση της κοινωνικής συμμετοχής, την αξιοποίηση του τοπικού παραγωγικού δυναμικού και τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα στη διαχείριση των απορριμμάτων.
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
• επειδή έχουμε προγραμματική υπεροχή,
• επειδή δεν λέμε λόγια του αέρα, αλλά προτάσεις που παίρνουν υπόψιν τους τη διεθνή και την Ελληνική εμπειρία και τους αγώνες των πρωτοπόρων οικολογικών και άλλων κινημάτων που επέβαλαν στην ατζέντα κάθε σύγχρονης πόλης προτάσεις ίδιας λογικής με αυτή που διαπνέει το πρόγραμμα μας.
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΜΑΣ.
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ επειδή για 5 χρόνια βρεθήκαμε μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο στην πρώτη γραμμή των μαχών για να μην περάσουν οι ετσιθελικές αποφάσεις του απερχόμενου δήμαρχου και των σκοτεινών δυνάμεων που εκπροσωπεί.
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ επειδή στηρίξαμε και συμμετείχαμε ενεργά στον αγώνα για να σωθεί η Καραμπατζάκη. Ήδη, μια πολύ σημαντική νίκη σε αυτό το μέτωπο κατακτήθηκε με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που εμποδίζει τον απερχομένο στο να υλοποιήσει αυτή την καταστροφική έμπνευση του.
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΗΟ.
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ επειδή είμαστε πολλές και πολλοί.
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ επειδή έχουμε ένα αντίπαλο που δεν τολμά να αντιπαρατεθεί πουθενά στο φως της ημέρας μαζί μας, που δεν τολμά να εμφανιστεί σε ντιμπέιτ.
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ επειδή έχουμε ένα αντίπαλο που η ύπαρξη του αποτελεί διαρκή προσβολή στην ιστορία και στον πολιτισμό της Νέας Ιωνίας και του Βόλου.
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ γιατί το ψηφοδέλτιο μας στελεχώνουν γυναίκες και άνδρες γνωστοί για την προσφορά τους στα κοινά και στη δημόσια ζωή της πόλης από τα μετερίζια των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων, των συνδικαλιστικών αγώνων, των πολιτιστικών συλλόγων, των αθλητικών σωματείων, των εθελοντικών δράσεων , των κοινωνικών κινημάτων.
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ γιατί έχουμε μια παλέτα στελεχών, εμπειριών, τεκμηριωμένων προτάσεων, μια παλέτα αυτοδιοικητικής κουλτούρας έτοιμη να ζωγραφίσει με τα χρώματα του ουράνιου τόξου τη Νέα Ιωνία και τον Βόλο, μια παλέτα έτοιμη να δώσει τέλος στη μαύρη παρένθεση.
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ επειδή γνωρίζουμε πως δεν τα ξέρουμε όλα, πως ένας Δήμος δίνει λύσεις όταν ακούει τους δημότες του, όταν σχεδιάζει μαζί τους, όταν συναποφασίζει με όλες τις εκφράσεις της κοινωνίας των πολιτών, τους συλλόγους και τα σωματεία.
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ επειδή θα αντιπαρατάξουμε στον αυταρχισμό, τον τραμπουκισμό και την αλαζονεία την πιο βαθιά δημοκρατική αντίληψη, το πνεύμα συνεργασίας τη διάθεση για συνέργειες με κάθε φορέα με τον οποίο είναι απαραίτητο να συνεργαστούμε για το καλό της πόλης μας και των κατοίκων της.
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ επειδή έχουμε και όραμα και συγκεκριμένο ρεαλιστικό σχέδιο για κάθε τομές που είναι κρίσιμος για το παρόν και το μέλλον του Βόλου και της Νέας Ιωνίας.
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ επειδή αυτή η μάχη δεν αφορά μόνο τους συνδημότες μας, αλλά όλη την Ελλάδα.
Σας ευχαριστώ για τη θερμή συμμετοχή σας!
Δεν είναι τυχαίο που το μήνυμα της νίκης εκφράζεται σήμερα εδώ. Εδώ στη Νέα Ιωνία που δεν έσκυψε το κεφάλι, ούτε το 1941 ούτε το 1967, ούτε στην Κατοχή ούτε στη χούντα.
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ, γιατί πάντα το φως της αυγής θα σκορπίζει το σκοτάδι της νύκτας!!!!!
Στις επικείμενες δημοτικές εκλογές ο Βόλος δεν θα επιλέξει απλά δήμαρχο που θα κάνει λίγα περισσότερα ή λίγα λιγότερα έργα. Έτσι κι αλλιώς η απερχόμενη δημοτική αρχή θα καταγραφεί ως η πιο αποτυχημένη στην ιστορία της πόλης. Που σε μια θητεία πέντε ολόκληρων χρόνων δεν μπόρεσε να ξεκινήσει ούτε ένα νέο έργο που να έχει τη σφραγίδα της. Και που θα είχε βάλει λουκέτο στη ΔΕΥΑΜΒ, αν δεν αντιδρούσαν με αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα οι αντιπολιτεύσεις.
Στις επικείμενες δημοτικές εκλογές ο Βόλος έχει μια μοναδικότητα σε όλη την Ελλάδα. Γιατί ο Βόλος θα επιλέξει κάτι πολύ πιο σημαντικό. Θα επιλέξει πολιτισμό. Από τη μια, η αξιοπρέπεια, το ήθος, οι αξίες, η προσήλωση στη νομιμότητα, η χρηστή διαχείριση του δημοτικού χρήματος, η κοινωνική αλληλεγγύη, η ειλικρινής αγάπη για την πόλη, η ενότητα της τοπικής κοινωνίας, η δημοκρατία. Και από την άλλη, η χυδαιότητα, το ψέμα, οι ύβρεις, η κατεδάφιση των θεσμών, η παραχάραξη της τοπικής ιστορίας, η διαπλοκή, το νταραβέρι, η «παράγκα», οι μαφιόζικες πρακτικές, ο διχασμός, η μισαλλοδοξία, ο φασισμός.
Ο Βόλος θα επιλέξει ανάμεσα στο «Μια πόλη, ένα μέλλον», και στο «Μια πόλη, μια μπίζνα».
Πέντε χρόνια έγραψαν την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της πόλης.
Τώρα είναι η ώρα να τους μαυρίσουμε εμείς.

Τώρα είναι η ώρα να σαρώσουμε το πιο παλιό, το πιο σάπιο, το πιο αποτυχημένο, το πιο αδίστακτο σύστημα εξουσίας που υπήρξε ποτέ.
Τώρα είναι η ώρα να ξαναδώσουμε χρώμα στον Βόλο, με μια πολύχρωμη πλειοψηφία που θα ενώσει την κοινωνία και θα δώσει φτερά στην πόλη. Το οφείλουμε στην ιστορία της. Στο μέλλον της.

Σ’ αυτές τις εκλογές δεν είμαστε ούτε αριστεροί, ούτε κεντρώοι, ούτε δεξιοί.
Είμαστε μόνο Βολιώτες.

Εκείνοι ντρέπονται που γεννήθηκαν στον Βόλο. Εμείς είμαστε περήφανοι που γεννηθήκαμε στον Βόλο, στη Νέα Ιωνία, στη Νέα Αγχίαλο, στην Αγριά, στην Πορταριά, στην Ιωλκό, στην Αρτέμιδα, στην Αισωνία, στη Μακρινίτσα.

Είμαστε περισσότεροι. Θα νικήσουμε!”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το