Τοπικά

Ιάσονας Αποστολάκης: Νίκη της κοινωνίας των πολιτών η απόφαση του ΣτΕ για την Καραμπατζάκη

«Σε σωστή κατεύθυνση είναι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία ανατρέπει τα σχέδια της απερχόμενης δημοτικής αρχής Βόλου για την καταστροφή του γραμμικού πάρκου της οδού Καραμπατζάκη». Αυτό τονίζει ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Ιάσονας Αποστολάκης σε δήλωσή του για την προσωρινή διαταγή που εξέδωσε η Πρόεδρος του 4ου Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας κ. Μαρία Καραμανώφ και με την οποία γίνεται μερική αναστολή εκτελέσεως των αποφάσεων που αφορούν στην διαμόρφωση των οδών Καραμπατζάκη και Ζάχου ως «οδών ήπιας κυκλοφορίας».
Όπως επισημαίνει ο κ. Αποστολάκης, η συγκεκριμένη απόφαση απαγορεύει την αλλοίωση των περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών και του οικολογικού αποτυπώματος στην περιοχή του χειμάρρου Κραυσίνδωνα, στοιχείων καθοριστικών του συγκεκριμένου έργου που έγινε και με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και μάλιστα θεωρούνταν πρωτοπόρο τη δεκαετία του 1990.

“Η απόφαση αποδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι τα σχέδια της απερχόμενης δημοτικής αρχής ή καλύτερα του επικεφαλής της, δεν περιλαμβάνουν καμιά ευαισθησία ούτε απέναντι στους κατοίκους και το περιβάλλον της πόλης, αλλά ούτε και απέναντι στη νομοθεσία. Είναι προφανές από την απόφαση αυτή, ότι ο περιβαλλοντικός χαρακτήρας του γραμμικού πάρκου δεν είναι δυνατόν να αλλάξει, ούτε μπορεί να μετατραπεί σε άλλο τύπο οδικού άξονα από αυτόν που κατέχει. Καλό θα ήταν λοιπόν να το λάβουν υπόψη τους όσοι σχεδιάζουν την καταστροφή της.

Η συγκεκριμένη απόφαση του ΣτΕ αποτελεί μια πρώτη νίκη της κοινωνίας των πολιτών που παλεύουν για μια πόλη βιώσιμη που θα σέβεται τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Η κίνησή μας συντάσσεται σε αυτόν τον αγώνα από την αρχή του και δεσμεύεται ότι ως νέα δημοτική αρχή όχι μόνο θα σταματήσει αυτά τα σχέδια καταστροφής του γραμμικού πάρκου της Καραμπατζάκη και του χειμάρρου Κραυσίνδωνα, αλλά επιπλέον θα διεκδικήσει την ανάπλαση του χειμάρρου σε όλη του την έκταση. Τέτοια έργα που προάγουν την βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη και βοηθούν την περιβαλλοντική της «υγεία», πρέπει να αποτελέσουν οδηγό για την αστική ανάπτυξη του Βόλου”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το