Άρθρα

Ιάσονας Αποστολάκης: Μαζί θα νικήσουμε  

Του Ιάσονα Αποστολάκη 

Υποψηφίου Δημάρχου Βόλου
Σε λίγες μέρες θα κόψουμε το νήμα των Δημοτικών Εκλογών και θα αποφασίσουμε ποιες και ποιοι: θα μας εκπροσωπούν την επόμενη τετραετία στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, θα χαράσσουν στρατηγική, θα επιλύουν τα προβλήματα της καθημερινότητας, θα στηρίζουν την ψυχαγωγία και την μόρφωση των παιδιών και των νέων, θα κρατούν καθαρές τις γειτονιές μας. Ο κάθε υποψήφιος μπροστά στην εκλογική “μάχη” επιλέγει τη στρατηγική του.

Άλλοι ξοδεύουν αστρονομικά ποσά για να αγοράσουν συνεντεύξεις και τηλεοπτικό χρόνο, άλλοι οργανώνουν δεξιώσεις και συμπόσια, άλλοι συνάπτουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι κι άλλοι μοιράζουν από τώρα τίτλους και οφίκια. Η Δημοτική Παράταξη “Μαζί για τον Βόλο” και εγώ προσωπικά εμπνεόμαστε από έναν διαφορετικό πολιτικό πολιτισμό.

Επιλέξαμε να δώσουμε μια μάχη αρχών και θέσεων βασισμένη στην εμπειρία μας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις επιστημονικές γνώσεις και την διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς. Αποδείξαμε πως σε καιρούς που χιλιάδες άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα μπορείς να κάνεις πολιτική χωρίς να προκαλείς με χλιδή αγνώστου προελεύσεως. Συγκροτήσαμε ένα ψηφοδέλτιο νίκης, προοπτικής και συνεργασίας από προσωπικότητες, συμπολίτες μας χωρίς ηλικιακά ή κομματικά στεγανά. Βασίσαμε τη δράση μας στην ανοιχτή δημοκρατική λειτουργία του συνδυασμού καταδεικνύοντας τη πολιτική μας αυτοτέλεια στη πράξη. Εγώ προσωπικά και οι συνυποψήφιοι μου περπατήσαμε τις γειτονιές, τους δρόμους, τις δημοτικές ενότητες. Ήρθαμε σε επαφή με τον αληθινό, αυθεντικό Βόλο.

Χιλιάδες από εσάς μας δώσατε το χέρι, τις ευχές σας, μας χαρίσατε το χαμόγελο σας γιατί πραγματικά πιστεύετε πως μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα στη πόλη. Επισκεφθήκαμε δημοτικές εγκαταστάσεις, έργα, υπηρεσίες και αντικρίσαμε τον ειλικρινή και συνεχή αγώνα ανώνυμων πρωταγωνιστών που μάχονται καθημερινά το πρόσωπο της εγκατάλειψης που επιφύλασσε η απερχόμενη δημοτική αρχή για τη δημοτική περιουσία. Συναντηθήκαμε και διαβεβαιώσαμε τους θεσμικούς φορείς της πόλης μας, το Επιμελητήριο, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τον Οργανισμό Λιμένος, τους ιστορικούς Αθλητικούς Οργανισμούς, τους πολιτιστικους συλλόγους πως την επομένη των εκλογών στη Πλατεία Ρήγα Φεραίου θα βρίσκουν ευήκοα ώτα χωρίς να τους ζητούμε πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης στο καθεστώς.

Συζητήσαμε με νέους ανθρώπους για τη σημασία που έχει η ψήφος τους σε αυτές τις εκλογές, για τη σημασία που έχει η νίκη της νέας γενιάς απέναντι στο μαύρο και τη διαπλοκή. Σας κοίταξα στα μάτια και ζήτησα τη στήριξη.

Η νίκη μου δεν θα είναι προσωπική αλλά συλλογική γιατί είναι ανάγκη όλοι μαζί όχι απλά να αλλάξουμε σελίδα στη πόλη μας, αλλά ολόκληρο νέο βιβλίο.
Μαζί για τον Βόλο!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το