Τοπικά

Ιάσονας Αποστολάκης: «Κούφια λόγια» οι μεγαλοστομίες Μπέου για τα αδέσποτα

Στο σοβαρό ζήτημα των αδέσποτων ζώων, που εδώ και χρόνια απασχολεί την τοπική κοινωνία, επικεντρώθηκε η συνάντηση και συζήτηση που είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Ιάσονας Αποστολάκης και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Μαζί για τον Βόλο» με το διοικητικό συμβούλιο του Κτηνιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.
Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου επισήμαναν ότι η επίλυση του ζητήματος απαιτεί σοβαρό σχεδιασμό και χρονικό βάθος υλοποίησης, καθώς δεν μπορεί να επιτευχθεί βραχυπρόθεσμα. Μεταξύ άλλων πρότειναν τη δημιουργία επαρκώς στελεχωμένου δημοτικού κτηνιατρείου, την ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων δομών, όπως η αύξηση των θέσεων στο καταφύγιο στις Γλαφυρές, και τη συνεργασία του Δήμου με τους σχετικούς φορείς. Παράλληλα, επισήμαναν τη δυνατότητα αξιοποίησης κοινοτικών κονδυλίων για χρηματοδότηση. «Η βάση του σχεδιασμού πρέπει να είναι η ευζωία των ζώων και στόχος του η σταδιακή στείρωση των αδέσποτων», όπως είπαν.

Ο κ. Αποστολάκης από την πλευρά του τόνισε την ανάγκη αποτελεσματικής αντιμετώπισης του προβλήματος και άσκησε αυστηρή κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το θέμα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι απέτυχε παταγωδώς να συμβάλει στην ελάχιστη δυνατή βελτίωση, παρά τις προεκλογικές της μεγαλοστομίες. «Επιδεικνύοντας απίστευτη προχειρότητα και ανεπάρκεια, όπως και στη διαχείριση όλων των κρίσιμων θεμάτων, το μόνο που κατάφερε ήταν “μια τρύπα στο νερό”», τόνισε ο κ. Αποστολάκης και χαρακτήρισε «κούφια λόγια» τις μεγαλοστομίες του Αχ. Μπέου για επέκταση του δημοτικού καταφυγίου στις Γλαφυρές και επίλυση του προβλήματος.
«Η νέα δημοτική αρχή οφείλει ν’ ανοίξει από την αρχή τη συζήτηση με όλους τους σχετικούς φορείς, με σκοπό να συναποφασιστεί ο σχεδιασμός που θα οδηγήσει στην επίλυση του ζητήματος. Ο Κτηνιατρικός Σύλλογος μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση αυτού του σχεδιασμού με τις προτάσεις που καταθέτει», τόνισε ο κ. Αποστολάκης.
Τον κ.Αποστολάκη συνόδευαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι: Διονύσιος-Νεκτάριος Δαλούκας, Θεόδωρος Κανελλής, Δημήτρης Σκαλτσής και Πανταζής Φασουλίδης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το