Τοπικά

Ιάσονας Αποστολάκης: Η απερχόμενη δημοτική αρχή οδήγησε τον Βόλο στην οπισθοδρόμηση

Την ανάγκη στενής συνεργασίας του Δήμου Βόλου με άλλες δημόσιες υπηρεσίες για την προώθηση λύσεων σε σημαντικά ζητήματα της πόλης, υπογράμμισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Ιάσονας Αποστολάκης με αφορμή συνάντηση που είχε με την προϊσταμένη του Δασαρχείου Ελένη Δημητρακοπούλου και τον διευθυντή Δασών Μαγνησίας Πάντο Πινακά.

Ο κ. Αποστολάκης επισκέφθηκε το Δασαρχείο συνοδευόμενος από υποψηφίους του συνδυασμού «Μαζί για τον Βόλο» και, μεταξύ άλλων, κατήγγειλε την απερχόμενη δημοτική αρχή για τις «εχθρικές» σχέσεις που καλλιέργησε κατά τη διάρκεια της θητείας της με υπηρεσίες και φορείς. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, όπως είπε, ήταν η πόλη του Βόλου να γνωρίσει δραματική οπισθοδρόμηση και ο Δήμος να εγκαταλείψει τον κεντρικό του ρόλο στη χάραξη της αναπτυξιακής στρατηγικής.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο θέμα της συνεργασίας του Δήμου με το Δασαρχείο και τη Διεύθυνση Δασών, ο Ιάσονας Αποστολάκης τόνισε ότι ο Δήμος Βόλου κατέχει μεγάλο αριθμό εκτάσεων που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Η προστασία των δασικών εκτάσεων είναι συνταγματική δέσμευση, που όμως δεν αποτρέπει την αξιοποίηση για κοινωφελείς χρήσεις, με βασική προϋπόθεση τον σεβασμό στο περιβάλλον.
Η ανάδειξη του φυσικού πλούτου του Πηλίου, αλλά και η αισθητική αναβάθμιση των περιαστικών δασών, όπως το δάσος της Γορίτσας, αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής του Δήμου και παράλληλα σημαντικό πνεύμονα σε μια περιοχή που ταλαιπωρείται από την αερορύπανση. Προϋπόθεση για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου είναι η πάγια συνεργασία μεταξύ Δήμου και Δασαρχείου-Διεύθυνσης Δασών, γεγονός που αφήνει παγερά αδιάφορη την απερχόμενη δημοτική αρχή, όπως φάνηκε κατά τη διάρκεια των πέντε προηγούμενων ετών.

Τον κ.Αποστολάκη συνόδευαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Αντιγόνη Ζωγραφάκη, Αθανασία (Σούλα) Μακατσιάνου, Κωστής Παπαδόπουλος, Ελένη Παπαθανασίου και Δημήτρης Σκαλτσής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το