Τοπικά

Ιάσονας Αποστολάκης: «Εμείς οι νέοι μπορούμε και πρέπει να καθορίσουμε το μέλλον της πόλης μας»

Δώδεκα μέρες πριν από την προσφυγή στις κάλπες, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Ιάσονας Αποστολάκης καλεί τους νέους και ειδικά στους 17άρηδες που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, να συμβάλουν ώστε να γίνει μια νέα αρχή για την πόλη του Βόλου. «Εμείς, οι νέοι άνθρωποι μπορούμε και πρέπει να καθορίσουμε τις εξελίξεις και το μέλλον του τόπου όπου ζούμε. Μπορούμε να κερδίσουμε το μέλλον μας σε αυτή τη πόλη», τονίζει μεταξύ άλλων σε ανοιχτή επιστολή του προς τη νέα γενιά ο κ. Αποστολάκης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες για δράση των νέων στους τομείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της ενεργής συμμετοχής στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν το μέλλον τους.

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Αποστολάκη:

«Συνήθως στους νέους ανθρώπους όλοι αρέσκονται να δίνουν συμβουλές για τη ζωή, τις σπουδές, τη συμπεριφορά. Βλέπετε το στερεότυπο που θέλει τη νεότητα συνυφασμένη με την ανωριμότητα καλά κρατεί. Πρόσφατα, όταν διευρύνθηκε το δικαίωμα ψήφου στα 17 έτη πολλοί επαΐοντες της συντηρητικής παράταξης έσπευσαν να το επικαλεστούν. Κι όμως προσωπικά πιστεύω πως εσείς, εμείς, οι νέοι άνθρωποι στην Αυτοδιοίκηση μπορούμε -και πρέπει- να καθορίσουμε τις εξελίξεις και το μέλλον του τόπου όπου ζούμε. Μπορούμε να κερδίσουμε το μέλλον μας σε αυτή τη πόλη.

Με ευκαιρίες για εκπαίδευση και μάθηση υψηλού επιπέδου. Δίπλα στο δεύτερο πια μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας χρειάζεται ένας Δήμος που να αναπτύσσει δομές εκπαίδευσης οι οποίες θα καλύπτουν τις ανάγκες σπουδαστών: ισχυρή καλλιτεχνική παιδεία, συνεχώς εξελισσόμενο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης, εγκαθίδρυση δομών επιμόρφωσης και συνεργασία με τους επαγγελματικούς φορείς της περιοχής.

Με ευκαιρίες για πολιτιστικές δράσεις και έκφραση. Δίπλα στις επίσημες “εκδηλώσεις” κατά τις εορταστικές ημέρες χρειάζονται στήριξη νεανικά φεστιβάλ και πρωτοβουλίες μαθητών στη πόλη μας, είναι υποχρεωμένος ο Δήμος να διαμορφώσει και να παραδώσει σε τοπικές ομάδες και καλλιτεχνικά σχήματα χώρους που θα στεγάζουν και θα προβάλλουν τη δουλειά τους.

Με ευκαιρίες για αθλητισμό και άσκηση. Οι δημοτικές εγκαταστάσεις άθλησης έχουν αφεθεί στη τύχη τους και μόνη μέριμνα της απερχόμενης δημοτικής αρχής υπήρξε η ξενόφερτη ομάδα αγνώστων συμφερόντων. Εμείς δεσμευόμαστε για την πλήρη συντήρηση δημοτικών χώρων άθλησης, την ενίσχυση του προσωπικού και την παροχή ειδικών προγραμμάτων στους νέους και τις νέες της πόλης μας.

Με ευκαιρίες για δημοκρατική συμμετοχή και συναπόφαση. Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να “ακούει” τους προβληματισμούς των νέων ανθρώπων. Δεσμευόμαστε για ουσιαστική λειτουργία του σημερινού θεσμικού πλαισίου για διαβούλευση με τη νεολαία.

Είμαι ένας από τους νεότερους υποψήφιους Δημάρχους στη χώρα αλλά και στην ιστορία του Δήμου μας. Πολλοί αυτό το αντιμετωπίζουν ως μειονέκτημα. Εγώ το θεωρώ το μεγαλύτερο μου πλεονέκτημα. Έρχομαι από μια γενιά που οι μεγαλύτεροι χαρακτήρισαν “χαμένη”, από μια γενιά που συλλέξαμε προσόντα αλλά αυτά δε βρίσκουν πάντοτε αντίκρισμα στην αγορά εργασίας. Ξέρω πως ένας Δήμος δε μπορεί να αλλάξει ολόκληρο τον κόσμο, αλλά σίγουρα μπορούμε να κάνουμε μια αρχή αντιμετωπίζοντας αυτά τα θέματα στη πόλη μας. Δεν έχω δεσμεύσεις, βάρη ή κολλήματα, είμαι έτοιμος να σηκώσω τα μανίκια μου και να δουλέψω, συνδυάζοντας τη φρεσκάδα των νέων και την πείρα των παλαιότερων συναδέλφων για το καλό του τόπου.

Σε αυτό το ταξίδι σας θέλω κοντά μου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το