Τοπικά

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Βόλο: Έγκλημα της κυβέρνησης να επιτίθεται σε πολίτες μέσα από ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Στον Βόλο βρέθηκε σήμερα η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να παραστεί ενώπιον της κ. Πταισματοδίκη Βόλου ως δικηγόρος υπεράσπισης των Μ. Πατσιαντά, Θ. Κλημόπουλου και Γ. Κάιρα, κατά τη διαδικασία εξέτασής τους σε προκαταρκτική έρευνα κατόπιν μηνύσεως (αυτεπάγγελτης) του Α.Τ. Βόλου για τη συμμετοχή τους στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά των πλειστηριασμών, που έγιναν στον προαύλιο χώρο των Δικαστηρίων Βόλου στις 10-1-2018, 17-1-2018 και 24-1-2018.
«Η υπεράσπιση της κατοικίας και της περιουσίας των συναθρώπων μας δεν είναι έγκλημα, αλλά συνταγματικό δικαίωμα και δημοκρατικό καθήκον», τόνισε σε δηλώσεις της η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: «Το έγκλημα δεν συντελείται από τους πολίτες αλλά από τους τραπεζίτες, τα funds και την ίδια την κυβέρνηση, που προστατεύουν την κερδοσκοπία και το οικονομικό έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας και επιτίθενται στους ανυπεράσπιστους πολίτες μέσα από ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, την παράνομη πλατφόρμα πλειστηριασμών και τους απαγορευμένους συνταγματικά πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας».
Η ίδια σημείωσε ότι για όλα αυτά τα θέματα έχουν γίνει μηνύσεις, προσφυγές και αιτήσεις ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που συζητιούνται τον επόμενο μήνα. «Ο κ. Πατσιαντάς είναι μεταξύ αυτών που πρωτοστατούν σε αυτό τον αγώνα και είμαι περήφανη που αυτός, ο κ. Κλημόπουλος και ο Κάϊρας εκπροσωπούν την “Πλεύση Ελευθερίας” στον Βόλο», ανέφερε.

«Ηθικά και πολιτικά έκπτωτη η κυβέρνηση»
Η κ. Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε για μία ακόμη φορά δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τις επόμενες εβδομάδες αυτό που θα κριθεί είναι η αναμέτρηση μεταξύ των δημοκρατικά σκεπτόμενων πολιτών και μιας κυβέρνησης απολυταρχικής και έκπτωτης ηθικά και πολιτικά, η οποία καταφεύγει στο ύστατο μέσο αυτοπροστασίας, που είναι η ποινικοποίηση τω ν κοινωνικών αγώνων». Η ίδια διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται πάντοτε κοντά σε αυτούς που αγωνίζονται.
Η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε επίσης στο γερμανικό κράτος που χρωστάει από 278 ως 341 δις στο ελληνικό δημόσιο και η ελληνική κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν διεκδικεί τα χρήματα αυτά, ενώ τα πολιτικά κόμματα που δανείστηκαν από τις τράπεζες χωρίς εγγυήσεις, δεν καλούνται να τα επιστρέψουν ή να λογοδοτήσουν. «Ο ισχυρισμός ότι οι πλειστηριασμοί στέφονται κατά των κακοπληρωτών και των μπαταχτσήδων είναι μεγάλο ψέμα. Οι απλοί άνθρωποι είναι αυτοί που υφίστανται τη λεηλασία», είπε και έφερε ως παράδειγμα την υπόθεση του Ηλία Βαγδούτη στον Βόλο, που υπέστη πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας από τράπεζα. «Να τελειώνουν αυτά τα παραμύθια και η απάτη. Οι πολίτες δεν είναι πρόβατα. Ζουν αυτό που συμβαίνει και δεν μπορούν να εξαπατηθούν», υπογράμμισε.

«Υποτελής και απολύτως παραδομένος στους δανειστές ο Αλ. Τσίπρας»
Για την κατάσταση της οικονομίας, η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε πως κανείς δεν μπορεί να υιοθετήσει την άποψη ότι βελτιώνεται. «Μπορούμε να καταλάβουμε ότι αυτό είναι άλλο ένα από τα παραμύθια Τσίπρα. Τις τελευταίες ημέρες με αυτή τη δραματική κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με τις τράπεζες, μετά και τη εκπληκτική επιλογή να ανατεθεί το θέμα στον φίλο του κ. Τσίπρα, τον Αλ. Φλαμπουράρη, μπορούμε να καταλάβουμε ότι δεν πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτή τη διαδικασία υπό τον κ. Τσίπρα. Είναι ένας Πρωθυπουργός υποτελής και απολύτως παραδομένος στους δανειστές».
Για τις γερμανικές αποζημιώσεις, η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» δήλωσε επιφυλακτική απέναντι σε δημοσιεύματα. «Ενώ η κυβέρνηση όφειλε από την πρώτη στιγμή να προβάλει τη διεκδίκηση, δεν το έχει κάνει. Πριν από 2 εβδομάδες στείλαμε εξώδικο τον κ. Παυλόπουλο και την προηγούμενη εβδομάδα στον κ. Τσίπρα για αυτή την διεκδίκηση. Μεθαύριο επισκέπτεται την Ελλάδα ο Σταινμαγιερ, πρόεδρος της Γερμανίας. Πεδίον δόξης λαμπρό, όχι με δημοσιεύματα αλλά με ρηματική διακοίνωση και επίσημη πρωθυπουργική διακοίνωση να γίνει αυτή η διεκδίκηση. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός, αν έχουν ίχνος ή όποιο υπόλειμμα συνείδησης να το πράξουν. Θα γίνουν εξώδικες προσκλήσεις και στον Πρόεδρο της Βουλής, τους Υπουργούς Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Οικονομικών και στον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος», κατέληξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το