Πολιτισμός

Η ζωή και το έργο του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ μέσα από τη βραβευμένη ταινία του Λάκη Παπαστάθη

Αρκετός κόσμος βρέθηκε χθες το απόγευμα στο θερινό σινεμά «Εξωραϊστική» για να παρακολουθήσει τη βραβευμένη ταινία του Λάκη Παπαστάθη «Θεόφιλος», στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων που πλαισιώνουν την έκθεση του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου «απ’ τη μεριά των σοφών και των τρελών»: Αφιέρωμα στον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ», που οργανώνεται στο Μουσείο της Πόλης υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ.
Η ταινία περιγράφει τη ζωή και το έργο του αθάνατου Έλληνα λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ (1870- 934), η οποία κέρδισε τα Βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας και Καλύτερων Κοστουμιών στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1987. Επίσης, συμμετείχε επίσημα στο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Βερολίνου 1988.
Στοιχεία ταινίας: Βιογραφικό δράμα, παραγωγής 1987.

Να σημειωθεί πως ο Λάκης Παπαστάθης, που υπογράφει τη σκηνοθεσία και το σενάριο της ταινίας, συμμετέχει στην έκθεση που είναι αφιερωμένη στον μεγάλο λαϊκό ζωγράφο Θεόφιλο Χατζημιχαήλ με έργα από την προσωπική του συλλογή: Λήδα Κοντογιαννοπούλου, Μίλτος Παντελιάς, Βασίλης Σπεράντζας, Γιώργος Σταθόπουλος, Αλέκος Φασιανός, Πάνος Φειδάκης.
Η έκθεση στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου θα διαρκέσει έως τις 18 Οκτωβρίου, ενώ την επιμέλειά της έχει η γνωστή ιστορικός τέχνης και ανεξάρτητη επιμελήτρια Ίρις Κρητικού.
Το Μουσείο της Πόλης του Βόλου (Φερών 17) λειτουργεί για το κοινό από Τρίτη έως και Κυριακή 10.30 – 13.30 και τα απογεύματα Τετάρτης και Παρασκευής από τις 18.00 – 21.00. Τη Δευτέρα είναι κλειστό. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο με τη χρήση μάσκας και έως 5 άτομα σε κάθε όροφο, ενώ απαγορεύεται το άγγιγμα αντικειμένων κι εκθετικών επιφανειών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται και το site του μουσείου στη διεύθυνση http://www.vmoc.gr/.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το