Τοπικά

Η Ζέττα Μακρή ζητεί ενημέρωση για την άρση των περιοριστικών μέτρων για τα εποχικά τουριστικά καταλύματα

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το αναλυτικό και ακριβές σχέδιο δράσης που αφορά στην άρση των περιοριστικών μέτρων για τα εποχικά καταλύματα διακοπών του τουριστικού κλάδου, που επιβλήθηκαν λόγω της υγειονομικής κρίσης, ζητεί, από τους αρμόδιους υπουργούς, με κοινοβουλευτική της ερώτηση, που κατέθεσε,χθες, η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή.

Η κ. Μακρή αναφέρει χαρακτηριστικά ότι, ενώ η χώρα θα ακολουθήσει, πλέον, από τις 4 Μαΐου, σταδιακά, οδικό χάρτη, ο οποίος δρομολογεί με αρκετά μεγάλη λεπτομέρεια τα μέτρα επιστροφής στη μετά-κορωνοϊό νέα κανονικότητα και, ο οποίος έχει, ειδικότερα, προσδιορίσει την 1η Ιουνίου ως χρονικό ορόσημο εκκίνησης της δραστηριότητας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας, δυστυχώς, ο ίδιος χάρτης δεν καθορίζει αλλά ούτε και διευκρινίζει τι «μέλλει γενέσθαι» για τα εποχικά τουριστικά καταλύματα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο τουρισμός αποτελεί ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο για τη θωράκιση της εθνικής μας οικονομίας καθώς αποτελεί το 1/5 του ετήσιου ΑΕΠ, ενώ, τα τελευταία χρόνια, ένας εξαιρετικά σημαντικός αριθμός επιχειρηματιών έχει επενδύσει και δραστηριοποιηθεί στο χώρο και, παράλληλα, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι απασχολούνται σε αυτόν.

Ακόμη, στην αναλυτική και εμπεριστατωμένη ερώτησή της, η κ. Μακρή τονίζει την επαγγελματική αβεβαιότητα και το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι εποχικά απασχολούμενοι στον χώρο αυτό και, οι οποίοι, ευλόγως, αγωνιούν καθώς, εξαιτίας της συνεχιζόμενης αναστολής των εργασιών των καταλυμάτων ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος μη συμπλήρωσης του απαιτούμενου αριθμού ασφαλιστικών ημερομισθίων και συνεπώς αδυναμία λήψης του επιδόματος τακτικής ανεργίας στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου.

Παράλληλα, με το δεδομένο ότι η Ελλάδα αποτελεί χώρα – πρότυπο στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, και, ως εκ τούτου, αυτό εκλαμβάνεται ως ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για όσους διεθνείς ταξιδιωτικούς πράκτορες κατευθύνουν αλλοδαπούς επισκέπτες σε χώρες του εξωτερικού, κρίνεται επιβεβλημένη η έγκαιρη προετοιμασία των εγχώριων τουριστικών επιχειρήσεων για την παροχή υψηλού επιπέδου και αυστηρών προδιαγραφών, αναφορικά με την υγιεινή και την ασφάλεια, υπηρεσιών.
Για τους παραπάνω λόγους, η κ. Μακρή θεωρεί εύλογη την ανησυχία των εμπλεκομένων στον χώρο των εποχικών καταλυμάτων και στηρίζει το αίτημά τους ζητώντας αναλυτικό σχέδιο και ακριβές χρονοδιάγραμμα επανεκκίνησης των επαγγελματικών δραστηριοτήτων τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το