Τοπικά

Η Ζέττα Μακρή ζητεί ενημέρωση για τη στήριξη των φορέων κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας λόγω COVID-19

H πρόεδρος της επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας, Ζέττα Μ. Μακρή, με κοινοβουλευτική της αναφορά, που κατέθεσε την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020, ζητεί ενημέρωση για την παράβλεψη της θεσμοθέτησης αποτελεσματικών μέτρων στήριξης των πληττόμενων φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.Αλ.Ο.) κατά τη διάρκεια της αναστολής λειτουργίας τους, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του, το κέντρο στήριξης κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας Ν. Μαγνησίας κάνει λόγο ότι οι 48 φορείς Κ.Αλ.Ο. Μαγνησίας, μεταξύ αυτών 46 Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας και 2 Αστικές εταιρίες των αρ. 741 Α.Κ., δεν συμπεριλαμβάνονται σε συγκεκριμένο πλαίσιο κρατικής οικονομικής στήριξης για τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοί τους να μην συμπεριλαμβάνονται σε εκείνους που θα λάβουν την ειδική αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ.

Η κ. Μακρή, συμμεριζόμενη την αγωνία των εργαζομένων στις Κ.Αλ.Ο., με την ενέργειά της αυτή, ζητεί ενημέρωση για την ύπαρξη ή μη νομικού κενού όσον αφορά την οικονομική στήριξη των Κ.Αλ.Ο. καθώς και την εξέταση αλλά και την αποτελεσματική λήψη μέτρων από τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να αποκατασταθεί – εάν και εφόσον υφίσταται – το κενό αυτό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το