Τοπικά

Η Ζέττα Μακρή στηρίζει τους φοροτεχνικούς για την εκ νέου ενεργοποίηση της πλατφόρμας ΑΑΔΕ

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Η πρόεδρος της επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή στηρίζει, με κοινοβουλευτική της αναφορά, που κατέθεσε, χθες, Τρίτη 12 Μαΐου 2020, προς τους αρμόδιους υπουργούς, το εύλογο του αιτήματος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών για την επαναλειτουργία της πλατφόρμας της Α.Α.Δ.Ε. που αφορά στην αποζημίωση ειδικού σκοπού για την ενίσχυση των επιχειρήσεων.
Συγκεκριμένα, η 28η Απριλίου 2020 ήταν η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων, στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, για την αποζημίωση ειδικού σκοπού για την ενίσχυση επιχειρήσεων (ύψους 800€) που αντιστοιχούσε στο χρονικό διάστημα από 17 Μαρτίου μέχρι 30 Απριλίου 2020. Όμως, δεδομένης της κατεπείγουσας κατάστασης, των ασφυκτικών προθεσμιών, των μη αναβαλλόμενων τακτικών δηλωτικών υποχρεώσεων της περιόδου αυτής καθώς και των επιχειρήσεων, με την εξαιρετικά περιορισμένη χρονική διάρκεια-μόλις μιάμιση ημέρα για όσες έχουν από 6 έως 20 άτομα-υπήρξαν πολλές περιπτώσεις ενδιαφερομένων που δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους. Την κατάσταση επιβάρυνε, έτι περαιτέρω, η έλλειψη ορθής ενημέρωσης, που είχε, ως αποτέλεσμα, ελλιπείς αιτήσεις ή και αδυναμία έγκυρης καταγραφής, και, συνεπώς, πλήρους απόδειξης των ενεργειών.
Το δίκαιο αλλά και δικαιολογημένο αίτημα της Πανελληνίας Ομοσπονδίας των Φοροτεχνικών περιορίζεται στην εκ νέου ενεργοποίηση της πλατφόρμας για την αποζημίωση ειδικού σκοπού ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν την δυνατότητα να καταστούν δικαιούχοι, εάν και εφόσον πληρούνται οι σχετικές, νόμιμες προϋποθέσεις.
Η κ. Μακρή εξέφρασε την αισιοδοξία και την πεποίθηση ότι η πολιτική ηγεσία θα εξετάσει, θετικά, το υποβληθέν αίτημα, λόγω και της έμπρακτης και αποδεδειγμένης βοηθητικής, στην κατεύθυνση αυτή, πολιτικής της κυβέρνησης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το