Τοπικά

Η Ζέττα Μακρή στηρίζει τους επιχειρηματίες για τις επαγγελματικές μισθώσεις

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, με αναφορά της, που κατέθεσε, την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, μετέφερε, στην Βουλή, τους προβληματισμούς των μελών της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας, για τον τρόπο με τον οποίο θα θωρακισθεί το ευεργετικό και ανακουφιστικό μέτρο της μείωσης κατά 40% των επαγγελματικών μισθώσεων για τις πληττόμενες, από την υγειονομική κρίση, επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, η ΟΕΒΕΜ θεωρεί εξαιρετικά σημαντική και προς την σωστή κατεύθυνση τόσο την ουσία όσο και την υποχρεωτικότητα του ως άνω μέτρου, που εξήγγειλε, προσφάτως, η Κυβέρνηση. Όμως, σημειώνει, εμφατικά, ότι η ανανέωση των συμφωνητικών μίσθωσης δεν εγγυάται και την ισχύ του προηγούμενου συμφωνηθέντος ποσού, καθώς κάποιοι ιδιοκτήτες απαιτούν αύξηση των ποσών μίσθωσης με στόχο την εξισορρόπηση της έκπτωσης του 40%, στην οποία υποχρεώθηκαν με την σχετική Υπουργική Απόφαση. Για τον λόγο αυτό η ΟΕΒΕΜ προτείνει την συμπλήρωση της υπουργικής απόφασης με διάταξη, που θα αφορά στην παράταση των συμφωνητικών μίσθωσης, για δύο έτη, με τα ισχύοντα ποσά.

Η κ. Μακρή, συμμεριζόμενη και αντιλαμβανόμενη την αγωνία των επιχειρηματιών, κατέθεσε την συγκεκριμένη αναφορά της, πιστεύοντας ότι η αρμόδια πολιτική ηγεσία θα εξετάσει, με την δέουσα προσοχή, το εύλογο αυτό αίτημα του συγκεκριμένου επαγγελματικού κλάδου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το