Τοπικά

Η Ζέττα Μακρή σε εκδήλωση των Teachers4Europe για το περιβάλλον

Aπό το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, στο σημαντικότερο πνευματικό, αθλητικό και καλλιτεχνικό κέντρο του αρχαίου κόσμου, βρέθηκε, διαδικτυακά, η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, με αφορμή τη συμμετοχή της στο τριήμερο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “T4E–Teachers4Europe”.
Η κ. Μακρή είπε μεταξύ άλλων: «Με κεντρική θεματική του Συνεδρίου το Περιβάλλον και τη δημιουργία οικολογικής συνείδησης στο σύνολο του πληθυσμού, το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ KA3 με τον τίτλο “Τeachers4Europe: setting an Agora for Democratic Culture” εκφράζει τις νεότερες παιδαγωγικές προσεγγίσεις για τη συμβολή της εκπαίδευσης στη δημιουργία «Ευρωπαίων Ενεργών Δημοκρατικών Πολιτών».
Το Υπουργείο Παιδείας συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή αυτή Σύμπραξη, διότι πιστεύει στην ενσωμάτωση, τη συμμετοχική εκπαίδευση, την ενίσχυση των ικανοτήτων του δημοκρατικού πολίτη και την προώθηση κοινών αξιών.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο, διεθνές και συνεργατικό Πρόγραμμα, που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και στους εκπαιδευτικούς τους. Έχει σχεδιαστεί, για να ενισχύσει και να εμπλουτίσει τις βασικές και θεμελιώδεις δεξιότητες των μαθητών και μαθητριών και να αναβαθμίσει το επίπεδο των πρακτικών των εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας για την ιδιότητα του Ευρωπαίου Ενεργού Δημοκρατικού Πολίτη.
Το Υπουργείο Παιδείας, μέσα από τα πρωτοποριακά Εργαστήρια Δεξιοτήτων, προσφέρει γνώσεις και εφόδια στους μαθητές μέσα από περιβαλλοντικές δράσεις, να αγαπούν, να σέβονται και να προστατεύουν το περιβάλλον, να διαμορφώσουν οικολογική συνείδηση, να σχεδιάζουν και να συμμετέχουν σε περιβαλλοντικές εκστρατείες, με στόχο την ευαισθητοποίησή τους, τον προβληματισμό τους για την οικολογική κρίση και την ενεργοποίησή τους με έξυπνες και καινοτόμες ενέργειες για την διαφύλαξη της ισορροπίας του περιβάλλοντος, την προστασία και τη διάσωσή του.
Ενθαρρύνουμε και επιβραβεύουμε τη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών σε Καινοτόμα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, καθώς και κάθε αξιόλογη εκπαιδευτική περιβαλλοντική δράση μέσω του “Τeachers4Europe” για ένα βιώσιμο μέλλον».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το