Τοπικά

Η Ζέττα Μακρή με Νίκη Κεραμέως και Μαργαρίτη Σχοινά στην τελετή έναρξης Erasmus+

Aπό το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή παραβρέθηκε στην επίσημη τελετή έναρξης των νέων προγραμμάτων «Erasmus+», την Πέμπτη 8 Ιουλίου.
Την τελετή χαιρέτησαν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, ενώ συμμετείχαν η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κα Νιόβη Ρίγκου, ο Πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, κ. Κώστας Δέρβος, η εκπρόσωπος του ΙΚΥ Καθηγήτρια τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών Πανεπιστημίου Αιγαίου και Μέλος ΔΣ, κα Αμαλία Πολυδωροπούλου.
Στόχος του Erasmus+ είναι, μέσω της δια βίου μάθησης, να υποστηρίξει την εκπαιδευτική, επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη των νέων, στην Ευρώπη και πέραν αυτής. Η συμβολή του προγράμματος είναι αισθητή στη βιώσιμη ανάπτυξη, τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, την προώθηση της καινοτομίας, την κοινωνική συνοχή, την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας και την ενεργό συμμετοχή στα κοινά.
Το πρόγραμμα αποτελεί ένα βασικό εργαλείο για τη διαμόρφωση ενός Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης, το οποίο προάγει τη συνεργασία στο πλαίσιο της στρατηγικής της Ένωσης για τη νεολαία και αναπτύσσει την ευρωπαϊκή διάσταση και στον αθλητισμό.

Η κ. Μακρή αναφέρει: «Ανάλογες πρωτοβουλίες και αξιόλογες προσπάθειες προάγουν τη διαμόρφωση δυναμικής και αλληλέγγυας δημοκρατίας και ενισχύουν την κατανόηση και την υιοθέτηση των αξιών και των θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται σε συνεχή δυναμική εξέλιξη. Και ειδικά σήμερα, με την πανδημία που ταλανίζει όχι μόνον την Ευρώπη αλλά και όλον τον κόσμο, δίνουμε εφόδια στους νέους να οραματιστούν το Μέλλον της Ευρώπης, βασισμένο στις αξίες της Δημοκρατίας, ισονομίας, ίσων ευκαιριών και ευημερίας. Δημιουργούμε εξαιρετικές ευκαιρίες οι νέοι να εκφράσουν την άποψή τους ως υπεύθυνοι και ενεργοί Ευρωπαίοι πολίτες, που με κριτική σκέψη θέλουν και μπορούν να συνδιαμορφώσουν το μέλλον τους.
Στοχεύουμε στη δημιουργία βιώσιμου και μακρόβιου εκπαιδευτικού Δικτύου, όπου η υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων δεν γίνεται αποσπασματικά αλλά μέσα σε ένα κλίμα ολιστικής εκπαιδευτικής προσέγγισης, που ενθαρρύνει τη συμμετοχή και εξοικειώνει τους νέους με την ιδιότητα του Ευρωπαίου Πολίτη».
Την εκδήλωση, που αφορούσε τους τομείς της Εκπαίδευσης, της Κατάρτισης, της Νεολαίας και του Αθλητισμού, καθώς και του προγράμματος «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνδιοργάνωσαν η Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), υπεύθυνη για την υλοποίηση του προγράμματος Erasmus+ για τους τομείς Νεολαίας, Αθλητισμού και για το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και τη συμμετοχή της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), υπεύθυνης για την υλοποίηση του προγράμματος Erasmus+ για τους τομείς εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το