Τοπικά

Η Ζέττα Μακρή για τις εξαγγελίες του Υπ. Υγείας σχετικά με την πρόσληψη προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων ΙΔΟΧ

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Οι πιέσεις της προέδρου της επιτροπής περιφερειών και βουλευτή Μαγνησίας, Ζέττας Μ. Μακρή, η οποία ήταν από τους πρώτους που, από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, κινήθηκε δυναμικά και με σειρά ενεργειών και παρεμβάσεών της προσπάθησε να ωθήσει την υλοποίηση ζητημάτων στην πολιτική διαχείρισης του κορωνοϊού, φαίνεται ότι απέδωσαν. Το Υπουργείο Υγείας προχωρά σήμερα στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων με καθεστώς συμβάσεων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ), διάρκειας 3 μηνών, με δυνατότητα παράτασής του για ένα επιπλέον τρίμηνο, με αντικείμενο την στελέχωση 500 Κινητών Ομάδων ειδικού σκοπού (ΚΟμΥ) και του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΟΔΥ. Ιδιαίτερα για τη Μαγνησία, προβλέπεται η πρόσληψη 8 ΔΕ οδηγών καθώς και – ΠΕ /ΤΕ νοσηλευτών.

Με την περαιτέρω πρόσληψη προσωπικού διαφαίνεται, πλέον, η σταδιακή και μεθοδευμένη γενικότερη αναθεώρηση του τρόπου αντιμετώπισης του συστήματος υγείας και εξασφαλίζεται ολοένα και περισσότερο το θέμα της υγειονομικής ασφάλειας. Επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη προστασία του πληθυσμού αλλά και η θωράκιση του συστήματος περίθαλψης της χώρας έναντι του κορωνοϊού καθώς στη χώρα αυξάνεται το ανθρώπινο υγειονομικό δυναμικό ενώ ενδυναμώνονται οι μηχανισμοί πρόσληψης προσωπικού. Η Ελλάδα φαίνεται να προχωρά δυναμικά και αποφασιστικά, χωρίς δεύτερες σκέψεις, σε προσλήψεις προσωπικού αφουγκραζόμενη αδιάλειπτα τις ανάγκες του εθνικού συστήματος υγείας αλλά, κυρίως, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Η κ. Μακρή εμφανίζεται δικαιωμένη, συνολικά, από τις επιλογές της του τελευταίου διμήνου για δυναμικές παρεμβάσεις της στον χώρο της δημόσιας υγείας, που άλλωστε είναι ένας χώρος τον οποίο κατέχει εξαιρετικά αφού τον έχει υπηρετήσει από τη θέση της Υφυπουργού Υγείας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το