Τοπικά

Η Ζέττα Μακρή για τα αποτελέσματα της έρευνας της ομάδας ” GreenYourAir” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Από το Γραφείο της Ζέτας Μακρή ανακοινώθηκαν τα εξής:  Τα αποτελέσματα της έρευνας της ομάδας Γουργουλιάνη-Σαχαρίδη τα περίμενα, με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Στην πρώτη συνεδρίαση της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών, στην οποία προεδρεύω, η χρηματοδοτούμενη από ευρωπαϊκούς πόρους και με αυστηρές επιστημονικές  προδιαγραφές προσπάθεια των ειδικών επιστημόνων είχε αναλυθεί, επαρκώς αλλά και είχε χλευαστεί, αρκούντως.
Τα αποτελέσματά της είναι ανησυχητικά. Είναι, απ´ ό,τι  φαίνεται, η πρώτη οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια να μελετηθεί το φαινόμενο της αέριας ρύπανσης, στην περιοχή μας, που ,δικαίως, μας προβληματίζει και μας φοβίζει.

Είναι, επίσης, η πρώτη φορά που καταγράφεται ότι η μείωση της ρύπανσης ήταν αισθητή κατά την διάρκεια της καραντίνας. Είναι η πρώτη φορά, που ειδικοί επιστήμονες θα μας ενημερώσουν και θα μας προειδοποιήσουν, χωρίς να αφήνουν περιθώρια εκμετάλλευσης ή παραπλάνησης των συμπολιτών μας.

Αλλά είναι και η πρώτη φορά, που πρέπει να αντιληφθούμε ότι μπορούμε να συνυπάρχουμε, χωρίς εκπτώσεις. Να προστατεύουμε την υγεία και να στηρίζουμε την ανάπτυξη. Να συμβάλλουμε στην οικονομία χωρίς να προσβάλλουμε το περιβάλλον. Με ευχαρίστηση διαπίστωσα ότι ουδείς αρνείται να «εξεταστεί» αλλά και  ουδείς προτίθεται να ενοχοποιήσει, χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση. Τουλάχιστον, ουδείς σοβαρός!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το