Τοπικά

Η Ζέττα Μακρή εκφράζει τις ευχαριστίες της σε δωρητές ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε σχολεία

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή προέβη σε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Euroins Ελλάδος κ. Evgeny Svetoslavov Ignatov, τον Αναπληρωτή Διευθυντή κ. Σμυρνή, τον Μanaging Director της Euroinsclaims κ. Σκλήρη και την Project Coordinator κ. Κολιάτση, την Πέμπτη 27 Μαϊου.
Η κ. Μακρή ευχαρίστησε για τη δωρεά ηλεκτρονικών υπολογιστών και ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε μαθητές και μαθήτριες σχολείων στην επικράτεια και επεσήμανε ότι ιδιωτικές πρωτοβουλίες, όπως αυτή, αξίζουν συγχαρητηρίων.

Η Υφυπουργός Παιδείας επεσήμανε «Στα δύσκολα φαίνονται πολλά. Στα έκτακτα αποδεικνύονται τα αντανακλαστικά μας. Στα μεγάλα και σοβαρά καλούμαστε να ενωθούμε, να συνεργαστούμε, να συνεισφέρουμε, για να προχωρήσουμε.
Με όποιο τρόπο, από όποια θέση, καθένας μας μπορεί να προσφέρει. Μέσα στις ανατροπές που επέβαλε, η παγκόσμια υγειονομική κρίση και στις ανάγκες, που προέκυψαν, ο ιδιωτικός τομέας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.
Η εταιρική ευθύνη αποτέλεσε έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης και θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης ενεργειών κοινωνικής στήριξης και συνοχής, που συνέβαλαν σημαντικά στην αντιμετώπιση των δυσκολιών, των ελλείψεων, των περιορισμών.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση αποτέλεσε μια από τις πρώτες προκλήσεις με την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων να μετασχηματίζει την εκπαίδευση στην ψηφιακή συνέχεια της.
Ιδιώτες και εταιρείες προχώρησαν σε σημαντικές δωρεές για άμεση ενίσχυση του τεχνολογικού εξοπλισμού προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας, προκειμένου να διευκολυνθεί η υλοποίηση της τηλεκπαίδευσης και να καλλιεργηθούν συστηματικά οι ψηφιακές δεξιότητες μαθητών και εκπαιδευτικών.
Ευχαριστούμε όλους τους δωρητές για την πολύτιμη στήριξή τους, την σημαντική προσφορά τους και την ανεκτίμητη αίσθηση ασφάλειας και σιγουριάς, που δυναμώνει με την παρουσία τους.»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το