Τοπικά

Η Ζ. Μακρή συνδράμει την 5η ΥΠΕ σε ενημερωτικές δράσεις υγείας ΡΟΜΑ

Η υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή συνέδραμε με την παρουσία της και στήριξε, όπως κάθε φορά, την ενημερωτική πρωτοβουλία της Διοίκησης της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας σχετικά με την προαγωγή υγείας των ΡΟΜΑ.
Η δράση, που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο κοινότητας ΡΟΜΑ Αγίας Παρασκευής Βόλου, αφορούσε την πρόληψη του μεταβολικού συνδρόμου και κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών, που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις της Συντονίστριας του προγράμματος δράσεων αγωγής υγείας του Κέντρου Υγείας Βόλου και των τεσσάρων ΤΟΜΥ του Ν. Μαγνησίας ιατρού Καλλιόπης Σκούπρα, της Συντονίστριας της ΤΟΜΥ Ιωλκού και Συντονίστριας ΚΟΜΥ Μαγνησίας ιατρού Ζωής Θέου, της νοσηλεύτριας ΤΕ Αναστασίας Τσιάμη και της επισκέπτριας υγείας Αντωνίας Ζαφείρη με την παρουσία και της Προέδρου του ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου Σοφίας Χάλαρη.

Η υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στη δράση επισημαίνοντας ότι «… η Υγεία και η Παιδεία αποτελούν πανανθρώπινα δικαιώματα και η Πολιτεία οφείλει να δίνει προτεραιότητα και να διασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση σε όλα τα μέλη της. Όπως στην Παιδεία η συμπερίληψη και η προσβασιμότητα είναι αναφαίρετα δικαιώματα κάθε παιδιού, εφήβου και ενήλικα που επιθυμεί να ξεκινήσει, να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του έτσι και στην Υγεία η ενημέρωση, η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση, η παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και η ανεμπόδιστη πρόσβαση σε υγειονομικές δομές είναι το δικαίωμα που πρέπει να εξασφαλίσουμε και να εξειδικεύσουμε στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε πληθυσμιακής ομάδας.
Τα Κέντρα Κοινότητας Αγίας Παρασκευής Βόλου και Αλιβερίου Νέας Ιωνίας με παραρτήματα για ΡΟΜΑ μετουσιώνουν, έμπρακτα, την σημασία της ευαισθητοποίησης μέσα από την κοινωνική πολιτική και μέριμνα για τους πληθυσμούς ΡΟΜΑ και την αναβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου και τους αξίζουν συγχαρητήρια και κάθε στήριξη που μπορούμε να τους δώσουμε».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το