Τοπικά

Η Ζ. Μακρή στο 4ο δημοτικό Ν. Ιωνίας πριν τον τελικό του Πανελληνίου Διαγωνισμού Ρομποτικής

 

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή επισκέφτηκε το 4ο δημοτικό σχολείο Νέας Ιωνίας και συνομίλησε με παιδιά, εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας ρομποτικής για Θεσσαλονίκη και τη συμμετοχή της στον τελικό του Πανελληνίου Διαγωνισμού Ρομποτικής First Lego League στις 18 Μαρτίου.
Η κα Μακρή έδωσε ενθουσιώδη συγχαρητήρια στην ομάδα ρομποτικής «ROBOFRIENDS», που προκρίθηκε στον περιφερειακό διαγωνισμό “FIRST® LEGO® League Thessaly”, μια συνδιοργάνωση της Eduact και της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Οι μαθήτριες και οι μαθητές του 4ου δημοτικού Ν. Ιωνίας, με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικών τους και τη στήριξη των οικογενειών τους, διακρίθηκαν για την ιδέα τους ανάμεσα στις πολύ αξιόλογες και καινοτόμες προτάσεις των άλλων, ηλικιακά μεγαλύτερων, ομάδων και εκπροσωπούν, μαζί με ακόμα τέσσερα σχολεία, την Περιφέρεια Θεσσαλίας στον πανελλήνιο διαγωνισμό.
Η υφυπουργός Παιδείας είχε πραγματοποιήσει και τηλεδιάσκεψη με την ομάδα «ROBOFRIENDS», όπου της είχαν παρουσιάσει την ιδέα τους για την ενεργειακή εξοικονόμηση στα σχολικά κτήρια. Το εγχείρημα εκπαιδευτικής ρομποτικής των παιδιών έχει ως στόχο την μείωση της σπατάλης ενέργειας με τη δημιουργία συστήματος με ηλεκτρονικό υπολογιστή και αισθητήρες φωτός και κίνησης, όπου μπορεί κάποιος να ελέγξει την λειτουργία των φώτων στις αίθουσες από μακριά ή και εντελώς αυτόματα στο “smart” σχολείο.

Η κα Μακρή επιβράβευσε τη δημιουργικότητα των παιδιών, τη μεταξύ τους συνεργασία, το συνολικό έργο της ομάδας, που εκπροσωπεί την καινοτόμο διάσταση της εκπαιδευτικής ρομποτικής και αποτυπώνει σε μια εφεύρεση την αισιοδοξία για ένα βιώσιμο και καλύτερο ενεργειακό μέλλον.
Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε όλες τις συμμετοχές τόσο στον περιφερειακό διαγωνισμό Θεσσαλίας όσο και στους υπόλοιπους περιφερειακούς διαγωνισμούς που δημιουργούν ένα δυναμικό δίκτυο εκπαιδευτικής ρομποτικής σε όλη την Ελλάδα και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες.
Κατά την επίσκεψή της στο 4ο δημοτικό σχολείο Νέας Ιωνίας, η υφυπουργός Παιδείας δέχτηκε συμβολικά αναμνηστικά δώρα από τις μαθήτριες και τους μαθητές και ενημερώθηκε για τις διαθεματικές δράσεις τους σχετικά με την πρόληψη της ενδοσχολικής βίας ενώ συνεχάρη παιδιά και εκπαιδευτικούς για την ευαισθητοποίησή τους και τις ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες τους .

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το