Τοπικά

Η Ζ. Μακρή στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης για τον εορτασμό των Πολιούχων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μ. Μακρή αποδέχτηκε την τιμητική πρόσκληση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου και παραβρέθηκε στον εορτασμό των προστατών της ιστορικής πόλης των Σερρών, Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ.
Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, η κα Μακρή παρακολούθησε την πολυαρχιερατική λειτουργία, στην οποία τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.
Μετά το πέρας της λειτουργίας, η υφυπουργός Παιδείας ακολούθησε τη λιτάνευση της εικόνας των Ταξιαρχών σε μια πομπή που ξεκίνησε από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Σερρών και στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας, βουλευτές Σερρών, οι τοπικές αρχές, εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας και φορέων και πλήθος πιστών.
Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις της Ι.Μ. Σερρών και Νιγρίτης αφιερωμένες στην ιερά μνήμη των Αγίων ενδόξων Αρχιστράτηγων Μιχαήλ και Γαβριήλ ολοκληρώθηκαν με την τέλεση της ακολουθίας της αρτοκλασίας.
Η κα Μακρή ευχήθηκε χρόνια πολλά στους κατοίκους των Σερρών για την ημέρα εορτασμού των Πολιούχων Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και τους μακάρισε για την ελπίδα και τη δύναμη που αντλούν από την πίστη τους στους προστάτες της πόλης Αγίους Ταξιάρχες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το