Τοπικά

Η Ζ. Μακρή ομιλήτρια στο OLYMPIA FORUM για την Ψηφιακή Καινοτομία στην Εκπαίδευση

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή συμμετείχε και φέτος στο OLYMPIA FORUM ως ομιλήτρια στη θεματική ενότητα «Ψηφιακή Καινοτομία στην Εκπαίδευση».

 

Η κα Μακρή στην τοποθέτησή της τόνισε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαίδευσης, που ξεκίνησε, εντατικά λόγω συνθηκών, στα χρόνια της πανδημίας, είναι προτεραιότητα στην χάραξη της εκπαιδευτικής πολιτικής της Κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘΑ.

 

Με 664.000 επιταγές σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, 90.000 laptop στα σχολεία, 177.000 σετ ρομποτικής για παιδιά 4-15 ετών, νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου, με ειδικό προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρία, με 36.264 διαδραστικούς πίνακες και εμπλουτισμένο ψηφιακό υλικό, με αναμόρφωση του μαθήματος της Πληροφορικής και το σχεδιασμό νέου πιστοποιητικού το Υπουργείο Παιδείας αποδεικνύει ότι η τεχνολογία είναι ένα δυνατό πλεονέκτημα και απαραίτητο εργαλείο για την εκπαιδευτική πράξη και τη σχολική ζωή.

 

Η αξία της χρήσης ψηφιακών μέσων, συνέχισε η Υφυπουργός Παιδείας, αναδεικνύεται, εμφατικά, και με το Ψηφιακό Σχολείο, την ψηφιακή πύλη που περιλαμβάνει το Ψηφιακό Φροντιστήριο για μαθητές από την Ε’ Δημοτικού μέχρι και τη Β’ Λυκείου και το «ζωντανό» Ψηφιακό Φροντιστήριο για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, τις αυτόνομες τάξεις για τους μαθητές απομακρυσμένων περιοχών, την υπηρεσία e-parents και την πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr.

 

Ενώ, η κα Μακρή παρουσίασε και τις σημαντικές ψηφιακές καινοτομίες για την διευκόλυνση της λειτουργίας και της οργάνωσης της εκπαίδευσης, όπως η εφαρμογή των ηλεκτρονικών εγγραφών (e-eggrafes), η έκδοση ψηφιακών αποσπασμάτων απολυτηρίων (e-apolytiria) στα γυμνάσια και τα λύκεια, η ενημέρωση των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τη βαθμολογία και τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, οι ηλεκτρονικές εγγραφές και μετεγγραφές στα Πανεπιστήμια και οι πλήρως ψηφιοποιημένες διαδικασίες με τις e-τοποθετήσεις για τους αναπληρωτές, την ψηφιακή ανάληψη υπηρεσίας, τη σύναψη ψηφιακής σύμβασης και την αλγοριθμική τοποθέτηση των αναπληρωτών στις σχολικές μονάδες.

 

Κλείνοντας την ομιλία της, η Υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στη διαρκή μέριμνα του ΥΠΑΙΘΑ για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών των ψηφιακών εκπαιδευτικών εφαρμογών ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στα εκπαιδευτικά προγράμματα καινοτόμου επιχειρηματικότητας που προωθεί το ΥΠΑΙΘΑ μέσω των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

 

Συνομιλητές της Υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μ. Μακρή στην ενότητα «Ψηφιακή Καινοτομία στην Εκπαίδευση» ήταν οι Αριστείδης Σάμιτας, Καθηγητής & Αντιπρύτανης Οικονομικών του ΕΚΠΑ, Δημήτρης Μούρτζης, Καθηγητής & Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Καλλονιάτης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Νικόλαος Μουρτζίλας, Υπεύθυνος Σπουδών, Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Easy Education ενώ τον συντονισμό είχε η δημοσιογράφος Μαριάννα Μητροπούλου.

 

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το