Τοπικά

Η Ζ. Μακρή κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας στη Χαλκίδα

Η Υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή ήταν κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Εκπαίδευση & νέες ευκαιρίες στο επιχειρείν», που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα, στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου.
Η ομιλία της κας Μακρή στη θεματική ενότητα «Εκπαιδεύοντας στο επιχειρείν» αποτέλεσε το πρώτο μέρος της εκδήλωσης, που προσφώνησε ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας Άκης Μπάφας, ενώ, στο δεύτερο μέρος, ο Διοικητής Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης Σπύρος Πρωτοψάλτης ανέπτυξε το θέμα «Δημιουργώντας νέες ευκαιρίες στο επιχειρείν».

Με τη συμμετοχή της στη δράση Επιχειρείτε! #educate, η Υφυπουργός Παιδείας, μέσα από το φάσμα των αρμοδιοτήτων της, προσέφερε στην εποικοδομητική συζήτηση, που ακολούθησε, με εκλεκτούς καλεσμένους στο πάνελ εκπροσώπους τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων.
Με αφετηρία την ομιλία της κας Μακρη, ο διάλογος έθεσε στο επίκεντρο την καλλιέργεια της επιχειρηματικής κουλτούρας και την ενίσχυση της νεοφυούς και καινοτόμου επιχειρηματικότητας μέσα από την εκπαιδευτική της αξία, την παιδαγωγική και βιώσιμη προοπτική της.

«Με την ιδιότητά μου της Υφυπουργού Παιδείας, αρμόδιας για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ειδική αγωγή, είμαι πολύ υπερήφανη που συμμετέχω στην αναβάθμιση του σχολείου μέσα από καινοτομίες και μεταρρυθμίσεις, που εισάγουμε και εφαρμόζουμε υλοποιώντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενθαρρύνει δράσεις, που προσφέρουν κίνητρα και ερεθίσματα για γνωριμία και ενασχόληση με την επιχειρηματικότητα, την έρευνα και την καινοτομία.

Ο θεματικός κύκλος «Δημιουργώ και Καινοτομώ», η ενότητα «Δημιουργική σκέψη και πρωτοβουλία» και η υποθεματική «Επιχειρηματικότητα – Αγωγή σταδιοδρομίας- Ρομποτική/ STEAM – Γνωριμία με τα επαγγέλματα», αποτυπώνουν με ακρίβεια το περιεχόμενο της συγκεκριμένης στόχευσης των καινοτόμων εργαστηρίων δεξιοτήτων».

Η κα Μακρή παρουσίασε εγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα από το ψηφιακό αποθετήριο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, με την αξιοποίηση των οποίων οι εκπαιδευτικοί φέρνουν στην τάξη έννοιες όπως νεανική επιχειρηματικότητα, οικονομικός γραμματισμός, κοινωνική ευθύνη, εικονική επιχείρηση, νέες επαγγελματικές δεξιότητες, προσωπικότητα και επαγγελματική ταυτότητα.
Η Υφυπουργός Παιδείας τόνισε, επίσης, τη νέα φιλοσοφία γύρω από την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, μέσω της ουσιαστικής ανάδειξης σύγχρονων κλάδων υψηλής ζήτησης με επαγγελματική προοπτική και της άμεσης διασύνδεσης της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και με την πραγματική οικονομία, προκειμένου να αποτελέσει συνειδητή επιλογή και εργαλείο αναπτυξιακής πολιτικής.

Κλείνοντας, η κα Μακρή ευχαρίστησε τους συνομιλητές της για την συμβολή τους στην ισχυροποίηση του θεσμού της νεανικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας με το βλέμμα στραμμένο στη βιώσιμη ανάπτυξη και το μέλλον.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Φρίκη στη Βραζιλία: Έκοψε με ξυράφι το μόριο του συζύγου της – Το πέταξε στην τουαλέτα αφού το φωτογράφησε

Μια γυναίκα από τη Βραζιλία έκοψε το μόριο του συζύγου της και το πέταξε στην…

27 Δεκεμβρίου 2023

Έναρξη εργασιών ανάπλασης του κέντρου της Αργαλαστής

  Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης του κέντρου της Αργαλαστής και ταυτόχρονα γίνεται αντικατάσταση των παλαιών…

27 Δεκεμβρίου 2023

Πέθανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Πέθανε σε ηλικία 81 ετών, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημαίνων στέλεχος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας…

27 Δεκεμβρίου 2023

“Η προσφορά της Σοφίας Ιωάννου θα αφήσει έντονο το αποτύπωμά της στην ιστορία του Νοσοκομείου της πόλης μας”

Ο Διοικητής και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Βόλου «Αχιλλοπούλειο» εκφράζουν τα θερμά…

27 Δεκεμβρίου 2023

Έξι χρόνια μετά την εξαφάνισή της η σκυλίτσα Ρόουζ βρέθηκε να ζει στην άγρια φύση στο Σάσεξ της Βρετανίας

Για πάνω από έξι χρόνια ήταν εξαφανισμένη η σκυλίτσα Ρόουζ, η οποία βρέθηκε ζωντανή το…

27 Δεκεμβρίου 2023

Η περιζήτητη θέση απομακρυσμένης εργασίας που πληρώνει έως και 250 δολ./ώρα και δεν απαιτεί πτυχίο

Τo ψηφιακό μάρκετινγκ «άνθισε» κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, καθώς η υγειονομική κρίση κράτησε…

27 Δεκεμβρίου 2023