Τοπικά

Η Ζ. Μακρή, εκπρόσωπος Πρωθυπουργού, στη βράβευση διεθνούς μαθητικού διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους

Η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μ. Μακρή, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, άνοιξε την εκδήλωση του 12ου Διεθνή Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema… διάβασες;;» και βράβευσε μαθήτριες και μαθητές από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια.

250 σχολεία και 7.500 μαθητές, 125 ταινίες μικρού μήκους, 38 αφίσες, 31 πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις πήραν μέρος στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου και τη στήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Η κα Μακρή έδωσε το Μεγάλο Βραβείο του διαγωνισμού στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγ. Δημητρίου Αττικής και το 1ο βραβείο στις ταινίες μυθοπλασίας για το λύκειο στο 7ο ΓΕΛ Νέας Σμύρνης ενώ την εκδήλωση τίμησαν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος, η Αν. Υπουργός Υγείας κα Γκάγκα, η Υφυπουργός Τουρισμού κα Ζαχαράκη, ο ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας κ. Χρυσουλάκης, ο ΓΓ Επικοινωνίας & Ενημέρωσης κ. Γαλαμάτης, βουλευτές και εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών φορέων.

Η Υφυπουργός Παιδείας ανέφερε στο χαιρετισμό της: «Σήμερα, επιβραβεύουμε, με μεγάλη χαρά, τη συμμετοχή, τη δημιουργία και έμπνευση, που έβαλαν τα παιδιά μας, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, στις ταινίες μικρού μήκους του 12ου Διεθνή μαθητικού διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema… διάβασες;;.

Και βρισκόμαστε όλοι μαζί για να συγχαρούμε τους νέους αυτούς δημιουργούς, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα, του Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας, της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της Προεδρίας της Κυβέρνησης, της ΕΡΤ, του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας.

Μαθήτριες και μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, είστε όλες και όλοι αξιέπαινοι!

Οι ταινίες μικρού μήκους στέλνουν, πάντα, μεγάλα μηνύματα! Έχουν, πάντα, να πουν και να δώσουν πολλά σε λίγο χρόνο, έχουν μεγάλη δύναμη, σπουδαία μηνύματα να μεταφέρουν, έχουν ιδιαίτερη απήχηση, δίνουν «βήμα» στους δημιουργούς και «τροφή για σκέψη» στους θεατές».

Με τις καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις, που προτείνει ο Διεθνής μαθητικός διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema… διάβασες;;», προωθεί την καλλιέργεια της κινηματογραφικής παιδείας, ως έναν από τους θεμελιώδεις άξονες της οπτικοακουστικής παιδείας, που προάγουν την κριτική προσέγγιση, την πολιτιστική κατανόηση και τη δημιουργική έκφραση παιδιών και εφήβων και εκπληρώνει επάξια την αποστολή του στην προώθηση της τέχνης του κινηματογράφου μέσω της εκπαίδευσης».

O συγκεκριμένος μαθητικός διαγωνισμός εντάσσεται στις δράσεις του Υπουργείου Παιδείας και του Τμήματος της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και των Ψηφιακών Μέσων της Διεύθυνσης Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία.

Η κα Μακρή αναφέρθηκε, επίσης, στη λειτουργία του Εθνικού Δικτύου για την «Παιδεία στα Μέσα», που ξεκίνησε, δυναμικά, την προηγούμενη σχολική χρονιά και υποστηρίζει την οπτικοακουστική παιδεία, την εκπαιδευτική τεχνολογία και καινοτομία, την καλλιέργεια του οπτικοακουστικού αλφαβητισμού των μαθητών όλων των βαθμίδων και την προώθηση της «Παιδείας στα Μέσα» στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το