Τοπικά

Η Ζ. Μακρή εγκαινιάζει τη βιβλιοθήκη του 29ου δημ. σχ. Βόλου και γιορτάζει με το 10ο νηπιαγωγείο

Η υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μ. Μακρή αποδέχτηκε την πρόσκληση του διευθυντή κ. Τσιμπλούλη και του συλλόγου διδασκόντων και εγκαινίασε, με ιδιαίτερη χαρά, τη σχολική βιβλιοθήκη του 29ου δημοτικού σχολείου Βόλου, που ολοκληρώθηκε χάρη στην προσφορά βιβλίων της οικογένειας του αείμνηστου ευεργέτη της πόλης Χαράλαμπου Τσιμά και τις συντονισμένες ενέργειες της σχολικής επιτροπής του Δήμου Βόλου και των τεχνικών υπηρεσιών.
Μετά τον αγιασμό, τον οποίο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ακολούθησε εορταστική εκδήλωση μέσα στο πνεύμα των ημερών, όπου μαθήτριες και μαθητές του σχολείου παρουσίασαν χριστουγεννιάτικα δρώμενα χορεύοντας και τραγουδώντας αγαπημένα τραγούδια των Χριστουγέννων, παρασύροντας τους θεατές με το κέφι, την γιορτινή τους διάθεση και την ανεξάντλητη ενέργειά τους.
Η κα Μακρή ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν, για να απολαμβάνουν οι μαθητές τα οφέλη μιας βιβλιοθήκης στο σχολείο τους, ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την αναντικατάστατη συνδρομή τους στο να αναπτύξουν τα παιδιά μια στενή σχέση με τη δημιουργική ανάγνωση και τα βιβλία και μίλησε στα παιδιά για το ρόλο των βιβλίων στην προσωπική τους καλλιέργεια αναδεικνύοντας την αξία της φιλαναγνωσίας.
Με εγκάρδιες ευχές για καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος με υγεία, αγάπη, καλοτυχία και αισιοδοξία, η κα Μακρή αποχαιρέτησε το 29ο δημοτικό σχολείο Βόλου μέχρι την επόμενη συνάντηση.
Στη συνέχεια, η υφυπουργός Παιδείας επισκέφτηκε το 10ο νηπιαγωγείο Βόλου και γιόρτασε με τους μικρούς μαθητές, που της αφιέρωσαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια στα αγγλικά. Η κα Μακρή μοιράστηκε τη χαρά των παιδιών και άνοιξε μια μεγάλη αγκαλιά, για να χωρέσει όλα τα παιδιά, που, με μοναδικό τρόπο, «ζωντάνεψαν» στο δημόσιο ελληνικό σχολείο στίχους στην αγγλική γλώσσα, πάνω σε παγκόσμιες και διαχρονικές εορταστικές μελωδίες και με τις υπέροχες φωνές τους ταξίδεψαν στον κόσμο μέσα από τις τάξεις του 10ου νηπιαγωγείου Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το