Άρθρα

Η υποψηφιότητα της Αικ. Σακελλαροπούλου ως ΠτΔ και η γυναικεία δυναμική

Της Κατερίνας Χαρίτου

Τι είναι αυτό που αναγκάζει τη δύναμη της γυναικείας φύσης να οπισθοδρομεί;
Ο φόβος που βιώνει μια γυναίκα, ειδικά ή γενικευμένα, μπορεί να είναι χειροπιαστός, όταν υπάρχει ένα παρελθόν στη ζωή της. Είναι επίσης, αρκετά πιθανό ορισμένες να αισθάνονται ανίκανες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η άποψη του συναισθήματος που έχει δημιουργήσει είναι στα αλήθεια μια πραγματικότητα.
Είναι στη φύση της πλειοψηφίας των γυναικών να ασχολούνται σε τομείς και δραστηριότητες που εμπνέουν κυρίως την ασφάλεια και τη σιγουριά. Αυτό συμβαίνει επειδή το μεγαλύτερο κομμάτι του εαυτού τους κατακλύζεται από τη δυναμική της σκέψης να μην επιθυμούν να αισθανθούν αυτή την έντονη αγωνία του ρίσκου και της αβεβαιότητας. Φυσικά, υπάρχουν περιπτώσεις και παραδείγματα που δεν θα αναφέρω, αλλά είναι αξιοπρόσεκτα. Ως επί το πλείστον, η συγκεκριμένη αγωνία είναι η ουσία για να οδηγηθούν τα βήματά μας προς την ανάπτυξη.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου έχει προταθεί ως υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας και έχει υπάρξει εισηγήτρια σε σημαντικές υποθέσεις. Οι δράσεις της ίδιας δηλώνουν μια δύναμη που κανένας δεν μπορεί να υποστηρίξει το αντίθετο. Τα σημάδια είναι αποκλίνοντα μιας δυναμικής και για τον λόγο αυτό, η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι ένα σπουδαίο και αξιοσημείωτο παράδειγμα προς οποιαδήποτε γυναίκα έχει την πεποίθηση ότι δεν μπορεί να κατορθώσει κάτι.
Η εκμάθηση στο γυναικείο φύλο δεν είναι τόσο εύκολη, καθώς οι γυναίκες μαθαίνουν όπως τα μικρά παιδιά και για αυτόν τον λόγο, δεν μπορούν εύκολα να μάθουν την αυτο-επιβεβαίωση, αλλά ούτε και την ανεξαρτησία, εάν κάποιος δεν τα διδάξει. Πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, δεν είναι παρά μερικές από τις διάφορες μορφές του άγχους που βιώνουν μπροστά σε κάτι που πρέπει να πραγματώσουν ή άγχους που συνδέεται με πιο γενικευμένους φόβους. Επιπρόσθετα, η στάση απέναντι στον εαυτό τους και στους άλλους εξαρτάται από τον τρόπο που μεγάλωσαν μέσα στην οικογένειά τους όσο ήταν παιδιά.
Ο τρόπος αντιμετώπισης που δέχτηκαν από τους γονείς ήταν και ο τρόπος που έμαθαν οι ίδιες να αντιμετωπίζουν τον εαυτό τους, είναι το κλειδί που ξεκλειδώνει τις πόρτες της ψυχής. Αυτός είναι ο λόγος που σε πολλές περιπτώσεις οι γυναίκες αποφασίζουν ότι είναι καλύτερο να υποχωρούν λόγω αδυναμίας ή ακόμη, να εξαρτώνται από κάποιον. Μα το αίτιο που αναγκάζει τη δύναμη των γυναικών να οπισθοδρομεί, εάν το χαρακτηρίσουμε έτσι, είναι σίγουρα ο φόβος. Αυτό όμως, δεν είναι παρά μια πλάνη που δημιουργεί ο νους σε βάρος του εαυτού.

Η δικαστικός κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου συμφωνεί να ανταποκριθεί στο τιμητικό βάρος που της δόθηκε και επουδενί νιώθει φόβο. Δηλώνει πως θα συμπράξει με όλες τις δυνάμεις για να πετύχει. Ακόμη κρατάει ζωντανή την ελπίδα και συνεπώς, για όλους αυτούς τους λόγους, η νέα υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να αποτελεί για όλες τις γυναίκες ένα παράδειγμα πραγματικής γυναικείας δύναμης, που όλες οι γυναίκες κρύβουν μέσα τους. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της ίδιας, η υποψήφια Πρόεδρος Δημοκρατίας πιστεύει ότι με την πρόταση αυτή τιμάται στο πρόσωπό της τόσο η Δικαιοσύνη, όσο και η σύγχρονη Ελληνίδα.
Η απελευθέρωση από το γνωστό σε όλους πλέον φόβο δεν θα πραγματοποιηθεί παρά μονάχα όταν βρούμε τη δύναμη μέσα μας και πάψουμε να κρατάμε ζωντανό κάθε τι που τρομάζει. Όταν αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε και να ξεπερνάμε αυτά που μας τρομάζουν, τότε θα είμαστε πραγματικά ελεύθεροι. Ο φόβος πρέπει να εξαλειφθεί και να αντικατασταθεί με δύναμη, γιατί μονάχα αυτή ορίζει τον δρόμο και την πρόοδο.
Μια δύναμη για αλλαγή!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το