Τοπικά

«Η υγεία κινδυνεύει, σταματήστε την καύση τώρα» – Κινητοποίηση στον Βόλο για το περιβάλλον

Την αντίθεσή τους στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ που υπονομεύει την υγεία των πολιτών, εξέφρασαν για μια ακόμη φορά σήμερα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών και άλλων συλλογικοτήτων, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγίου Νικολάου, στο πλαίσιο παγκόσμιας καμπάνιας για το περιβάλλον και τις συνέπειες από την κλιματική αλλαγή.
Στο σημείο της κινητοποίησης οι διαμαρτυρόμενοι κρέμασαν τεράστιο πανό με κεντρικό σύνθημα «Η υγεία κινδυνεύει, σταματήστε την καύση τώρα. SOS Βόλος».

Μέλη της Επιτροπής τόνισαν ότι η σύνδεση ανάμεσα στην καύση σκουπιδιών με άλλα καίρια παγκόσμια περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως αυτό της κλιματικής αλλαγής, είναι άμεση και ολοφάνερη. Η προσπάθεια να προωθηθεί και να εδραιωθεί η καύση σκουπιδιών ως τρόπος αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, αποτελεί ένα εγκληματικό πρόσχημα εκ μέρους της παγκόσμιας οικονομικής κυβέρνησης, που προωθεί ξεκάθαρα τα συμφέροντα των πολυεθνικών. Μόνο η συσπείρωση και η συνεργασία των ενεργών πολιτών θα δώσει τη λύση απέναντι στη ληστρική εκμετάλλευση των φυσικών και ανθρώπινων πόρων και θα διεκδικήσει την ισόρροπη και ισότιμη σχέση ανθρώπου-περιβάλλοντος. Η ολοένα και αυξανόμενη ποσότητα σκουπιδιών που έρχεται στον Βόλο από ύποπτα λιμάνια της Ιταλίας, Μαρόκου, Ισπανίας, Β. Αφρικής για να καεί στους ακατάλληλους κλιβάνους της AΓΕΤ-Lafarge κυριολεκτικά μέσα στις αυλές μας άρχισε να δημιουργεί τα πρώτα προβλήματα, τα οποία πρόκειται να διογκωθούν αν δεν σταματήσουμε την εγκληματική αυτή δραστηριότητα ΤΩΡΑ. Διεκδικούμε την παύση της καύσης σκουπιδιών από οποιαδήποτε βιομηχανία. Οι πολίτες δεν κερδίζουμε απολύτως τίποτα, απεναντίας χάνουμε την υγεία μας, καταστρέφεται η τοπική οικονομία, η αξία της γης, το μέλλον του τόπου μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το