Τοπικά

Η Υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Στο μήνυμά της για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, η Υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, επισημαίνει τα ακόλουθα:

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής για τους αγώνες εκατομμυρίων εργαζομένων που υπερασπίστηκαν την κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα.

Ο εορτασμός της συμβολίζει τους διαχρονικούς, αιματοβαμμένους αγώνες των εργαζομένων για την κατάκτηση των εργασιακών, ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους, τα οποία πλέον αναγνωρίζονται διεθνώς ως θεμελιώδη και απαράγραπτα δικαιώματα κάθε δημοκρατικής κοινωνίας που ασπάζεται τις αρχές και τις αξίες του σύγχρονου συνταγματικού πολιτισμού.
Η φετινή πρωτομαγιά αποτελεί αφορμή για να θυμηθούμε πως ο λαός κάθε νίκη την κέρδισε με θυσίες και αγώνες, με ενότητα και κοινή δράση. Είναι χρέος όλων μας λοιπόν, να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στις προκλήσεις και επιταγές που έχει φέρει η κρίση, βάζοντας πάντα στο επίκεντρο των δράσεων μας τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Καλό μήνα!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το