Τοπικά

Οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας ζητούν από τους αγρότες να μην κλείσουν τους δρόμους

SANYO DIGITAL CAMERA

Έκκληση στους αγρότες να μην κλείσουν τους δρόμους, προκειμένου να αποφευχθούν οδυνηρές συνέπειες στον τουρισμό, απευθύνει η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας. Με ανακοίνωσή της η Ένωση εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των αγροτών, ωστόσο υπογραμμίζει ότι η διεκδίκηση των αιτημάτων τους δεν μπορεί να γίνεται εις βάρος μιας άλλης επαγγελματικής ομάδας, αποδίδοντας ευθύνη στην κυβέρνηση για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στο ίδιο έργο…θεατές.
Το έργο των «κλειστών» Εθνικών Οδών το έχουμε παρακολουθήσει και στο παρελθόν και το αποτέλεσμα είναι οδυνηρό για τον τουρισμό και μηδενικό για αυτούς που έκλεισαν τους δρόμους. Διανύοντας ημέρες, οι οποίες ελλοχεύουν πολύ μεγάλους κινδύνους για την περαιτέρω ελάττωση του τζίρου, η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας και ευρύτερα οι τουριστικοί επιχειρηματίες της περιοχής μας και όλων των χειμερινών προορισμών βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδο από μια φίλη συνδικαλιστική τάξη, αυτή των αγροτών.
Δυστυχώς, συνεχίζεται η πάγια στάση των εκάστοτε κυβερνώντων να βάζουν τη μία τάξη απέναντι στην άλλη. Σαφώς και συμπαραστεκόμαστε στους αγρότες και στον αγώνα που δίνουν για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, ζητήματα που αφορούν όλους μας. Ωστόσο ο αποκλεισμός των εθνικών οδών πλήττει με σοβαρές συνέπειες την περιοχή μας τα τελευταία πέντε χρόνια.
Καλούμε τους αγρότες να μην κλείσουν τις εθνικές οδούς, να μην αποκλείσουν την περιοχή μας, να μην στερήσουν στους πελάτες μας τις διακοπές τους. Είμαστε μαζί τους στη διεκδίκηση των αιτημάτων τους, αλλά όχι εις βάρος μιας άλλης ομάδας. Δεν πρέπει να «παίξουμε» το παιχνίδι των εκάστοτε κυβερνώντων.
Καλούμε τους αγρότες, οι οποίοι είναι συνεργάτες μας και προμηθευτές των προϊόντων στις επιχειρήσεις μας, να επιλέξουν άλλους τρόπους διαμαρτυρίας. Εμείς οι ίδιοι οι ξενοδόχοι χρησιμοποιούμε στα πρωινά μας τα τοπικά προϊόντα του τόπου μας, που οι αγρότες μας τα έχουν δώσει. Οι πελάτες μας γεύονται τις τοπικές σπεσιαλιτέ με προϊόντα που οι αγρότες έχουν παράγει.
Είναι κρίμα να βρισκόμαστε «απέναντι», κι αυτό επειδή κάποιοι άλλοι μας το έχουν επιβάλλει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το