Πολιτισμός

Η βραβευμένη ταινία «Ο Άνθρωπος του Θεού» με δύο προβολές καθημερινά στην «Εξωραϊστική»

Συνεχίζονται οι προβολές στον θερινό κινηματογράφο «Εξωραϊστική» (τηλ. 2421030303) με ταινίες τη βραβευμένη ταινία «Ο Άνθρωπος του Θεού» (Man of God), σήμερα Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, με δύο προβολές, μία στις 20.15 και μία στις 22.30. Οι προβολές θα συνεχιστούν έως Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου: Έως Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στις 20.15 και στις 22.30, τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 22.30, την Τρίτη 7 και Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου στις 20.15 και στις 22.30.

Βραβείο κοινού για βραβείο Καλύτερης Ταινίας στον Κύριο Διαγωνισμό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας, βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες, τη μουσική της ταινίας υπογράφει ο πολυβραβευμένος μουσικοσυνθέτης Zbigniew Preisner, με τη συμμετοχή της Αυστραλής μουσικού και τραγουδίστριας Lisa Gerrard και του αριστοτέχνη σολίστ στο κανονάκι Πάνου Δημητρακόπουλου, σκηνοθεσία / σενάριο: Γελένα Πόποβιτς, ηθοποιοί: Άρης Σερβατάλης, Μίκι Ρουρκ, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Τόνια Σωτηροπούλου, Αλεξάντερ Πετρόφ, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Γιάννης Στάνκογλου, Μάνος Γαβράς, Μιχάλης Οικονόμου, Παύλος Κουρτίδης, Χρήστος Λούλης, διάρκεια: 109 λεπτά, είδος: Βιογραφία, Δράμα.

Η δημοτικότητα του Αγίου Νεκταρίου Μητροπολίτη Πενταπόλεως προκαλεί τη ζήλια των κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αιγύπτου, μέρος του κλήρου τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να εκδιωχθεί από την Αίγυπτο. Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική, γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Ο φόρτος εργασίας όμως τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα, όπου ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια, το οποίο χάρη στη φήμη του μεγαλώνει. Η μονή όμως δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο νοσοκομείο, λίγο πριν το τέλος του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το