Ελλάδα

Η Βουλή υιοθετεί τα παιδιά του «ήρωα του Αιγαίου» (video)

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού προχωρά το Ελληνικό Κοινοβούλιο, καθώς με ομόφωνη απόφαση η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε την Τρίτη 4/6 να προχωρήσει στην «υιοθέτηση» των ανήλικων τέκνων του «ήρωα του Αιγαίου» Κυριάκου Παπαδόπουλου που έσωσε με αυτοθυσία χιλιάδες πρόσφυγες.
Ο Νίκος Βούτσης ζήτησε να ληφθεί από την Ολομέλεια σχετική απόφαση για την «υιοθέτηση» των παιδιών του υποπλοιάρχου από τη Βουλή, όπως γίνεται και σε άλλα στελέχη των ΕΔ που πέφτουν στο καθήκον, προκειμένου η ελάχιστη αυτή ενέργεια του Κοινοβουλίου προς τα παιδιά του Κυριάκου Παπαδόπουλου να είναι ισχυρή νομικά και να μην υπάρξει ποτέ στο μέλλον οποιοδήποτε πρόβλημα.

Η πρόταση του Προέδρου της Βουλής έγινε ομόφωνα δεκτή από όλα τα κόμματα και έτσι την επόμενη εβδομάδα θα εγγραφεί σε ημερήσια διάταξη και θα υπάρξει και η τυπική απόφαση της Ολομέλειας.
Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος υπέστη καρδιακό επεισόδιο κατά την άσκηση των καθηκόντων του και έφυγε στα 44 χρόνια του. Ακολουθεί το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «4.1 miles», που κατέγραψε τις ηρωικές προσπάθειες του εκλιπόντος για τη διάσωση των προσφύγων:

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το