Τοπικά

Η Βολιώτισσα Ιωάννα Χανοπούλου με βαθμολογία 8,29 διάβασε τον όρκο στους Μηχανολόγους Μηχανικούς

Βολιώτισσα διάβασε τον όρκο χθες στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η Ιωάννα Χανοπούλου με βαθμό 8,29 απέσπασε τον θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων στο γεμάτο από συγγενείς και φίλους των πτυχιούχων αμφιθέατρο.
Η χθεσινή μέρα ήταν πολύ ιδιαίτερη για την ίδια, καθώς στην αρχή των σπουδών είχε χάσει ένα πολύ δικό της άνθρωπο.
Αποφοίτησε από το 2ο ΓΕΛ Βόλου και επέλεξε να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και για λόγους οικονομικούς. «Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τις σπουδές μου στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως από δω και πέρα σκέπτομαι διάφορα, όπως ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό. Το θετικό είναι πως οι απόφοιτοι του Τμήματος βρίσκουν εργασία».

Μάλιστα τόνισε «πως οι νέοι θα πρέπει να πιστεύουν στα όνειρά τους, να τα ακολουθούν και ό,τι άσχημο και αν συμβεί, να μην το βάζουν κάτω».
Μαζί στο σχολείο στα Τρίκαλα, μαζί και στο πανεπιστήμιο. Ο Ιάσων Αργυρόπουλος και ο Μιχάλης Γεωργόπουλος έλαβαν χθες το πτυχίο μηχανολόγων εκφράζοντας τη χαρά τους.
«Ήταν δύσκολα έξι χρόνια με πολύ διάβασμα, πίεση, άγχος, αλλά και πολλές συγκινήσεις, γι’ αυτό και είμαστε έτοιμοι να το γιορτάσουμε» τόνισε ο Ιάσων προσθέτοντας πως ήταν συνειδητή επιλογή μου το Τμήμα Μηχανολόγων.
Ο ίδιος θέλει να μείνει Ελλάδα και να εργαστεί εδώ.

Ο Ιάσων Αργυρόπουλος και ο Μιχάλης Γεωργόπουλος

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Γεωργόπουλος είπε πως πρώτον θα εκπληρώσει τη στρατιωτική θητεία και μετά θα ήθελε να κάνει ένα μεταπτυχιακό στον τομέα της ενέργειας που τον ενδιαφέρει πολύ. «Η ενέργεια έχει μέλλον και τα επόμενα χρόνια θα προσφέρει πολλές ευκαιρίες» είπε.
Ο πρόεδρος του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών κ. Δημ. Παντελής είπε πως «χθες ορκίστηκαν 30 πτυχιούχοι. Οι εργασιακές προοπτικές των αποφοίτων μας ακόμη και μέσα στην κρίση ήταν καλές, ενώ και τοπικές βιομηχανίες μας ζητούν απόφοιτους για να εργαστούν».
Ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής σχολής κ. Γιώργος Σταμούλης αναφέρθηκε στις βελτιωμένες επαγγελματικές προοπτικές των μηχανικών συμπληρώνοντας πως χθες υπήρχαν και αναγορεύσεις διδακτόρων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το