Πολιτισμός

Η βιβλιοστάση στον Άγιο Ονούφριο από το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός»

Η βιβλιοθήκη – στάση λεωφορείου είναι πραγματικότητα για τους πολίτες της περιοχής του Αγίου Ονουφρίου.
Πριν από έναν μήνα περίπου το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός» εγκαινίασε τη δανειστική βιβλιοθήκη στο Αρχοντικό Ζαφειρίου (παράσπιτο), μια βιβλιοθήκη που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων οι υπεύθυνοι του Κέντρου Πολιτισμού είχαν ανακοινώσει ότι πολύ σύντομα άλλη μια δράση που έχει σχέση με το βιβλίο θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή. Αυτή δεν είναι άλλη από τη δημιουργία της «Στάσης λεωφορείου-βιβλιοθήκης», στην πλατεία του Αγίου Ονουφρίου, σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο του Αγίου Ονουφρίου. Την ευθύνη για την υλοποίηση της δράσης αυτής έχει ο γραμματέας του Κέντρου Πολιτισμού και εκπαιδευτικός Νίκος Φιλάρετος, ο οποίος και φρόντισε την όλη σχετική προετοιμασία. Ένα έπιπλο σε μορφή δένδρου «φύτρωσε» στη στάση. Ένα δένδρο που θα ανήκει σε όλο τον κόσμο με «κλαδιά» γεμάτα βιβλία, έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να παίρνει όποιο βιβλίο επιθυμεί να το κρατήσει για λίγο περιμένοντας το λεωφορείο, να το ξεφυλλίσει ή και να το πάρει μαζί του για κάποιες ημέρες με την προσωπική ευθύνη να το επιστρέψει ή και να εμπλουτίσει τη βιβλιοθήκη προσφέροντας ένα δικό του βιβλίο. Είναι μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία πολιτισμού και φιλαναγνωσίας, η οποία είναι σημαντικό να επεκταθεί σε πολλά σημεία της πόλης μας.

Το βιβλίο είναι ένας πολύτιμος φίλος που βοηθά στην καλλιέργεια και στην ψυχαγωγία του κάθε πολίτη. Είμαστε βέβαιοι ότι δίνοντας αντίστοιχα θετικά παραδείγματα το κοινό τα σέβεται και τα προστατεύει.
Τα βιβλία που έχουν τοποθετηθεί είναι προσφορά της Δανειστικής Βιβλιοθήκης του Κέντρου Πολιτισμού «Ιωλκός», το οποίο θα έχει και την ευθύνη για τον συνεχή εμπλουτισμό τους.
Στόχος είναι να δημιουργηθούν άμεσα αντίστοιχες βιβλιοθήκες τόσο στη στάση της πλατείας της Ανακασιάς, όσο και στον Άνω Βόλο.
Ο συμβολικός εγκαινιασμός της βιβλιοστάσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Ιουλίου από τα μέλη του Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού «Ιωλκός» και παρουσία αρκετών μελών και φίλων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το