Κόσμος

Η Tui ακύρωσε τα πακέτα διακοπών μέχρι τις 14 Μαΐου

Η μεγαλύτερη εταιρεία τουρισμού στην Ευρώπη ανακοίνωσε ότι τα πακέτα της -τα οποία περιλαμβάνουν διακοπές έως τις 14 Μαΐου- έχουν ακυρωθεί, λόγω κορωνοϊού. Αναγκάζεται, λοιπόν, η Tui να καλύψει τα χρήματα που είχε λάβει από εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, «οι πελάτες μας που είχαν κάνει κράτηση και επηρεάζονται από αυτές τις αλλαγές, μπορούν να μεταφέρουν τις διακοπές τους σε οποιοδήποτε άλλο πακέτο της TUI χωρίς χρέωση, μέσα από το website μας».

Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο για τους πελάτες που έκλεισαν τις διακοπές τους μέσα από ταξιδιωτικό πρακτορείο και οι οποίοι θα πρέπει να περιμένουν να έρθει η εταιρεία σε επαφή μαζί τους.

Η γερμανική εταιρεία ταξιδιών ανακοίνωσε επίσης ότι θα ζητήσει δάνειο για να προστατευθεί από τις άνευ προηγουμένου επιπτώσεις της πανδημίας και οι οποίες οδήγησαν την εταιρεία να αναστείλει τα ταξίδια και τις κρουαζιέρες, τον προηγούμενο μήνα. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι είχε λάβει τη δέσμευση της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης για δάνειο αξίας 1,8 δισ. ευρώ, από τις 27 Μαρτίου.

«Τώρα προετοιμαζόμαστε εντατικά για την ημέρα που θα αρχίσει εκ νέου η δραστηριότητά μας μετά την κρίση του κορωνοϊού και πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να θέλουν να ταξιδεύουν και να εξερευνούν άλλες χώρες και πολιτισμούς στο μέλλον, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος, Fritz Joussen.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το