ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άχρηστες οι ευκαιρίες

Παραπολιτικά

Κοντός ψαλμός…

Παραπολιτικά

Ακριβότερο το δίπλωμα

Παραπολιτικά

«Η μαρίνα του Βόλου»

Άρθρα

«Υποψηφιότητες και επιλογές»

Άρθρα

Τοπικά

«Η Τρικεριώτισσα, στο πέρασμα των χρόνων»

Ο Σύλλογος Εν Τρικερίω για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Η Τρικεριώτισσα, στο πέρασμα των χρόνων». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΙΕΚ Δήμητρα, στον Βόλο (Φερών 65), σήμερα και ώρα 11.30.
Στο απομονωμένο, λόγω γεωγραφικής θέσης, χωριό των Τρικέρων, οι γυναίκες ανέκαθεν διασφάλιζαν τη συνοχή και τη σταθερότητα για όσο διάστημα χρειαζόταν να λείψουν για δουλειά οι άντρες τους. Αναπλήρωναν τον πατρικό ρόλο και κρατούσαν ζωντανή την εικόνα του πατέρα που έλειπε.
Διαχειρίζονταν τα οικονομικά και αναλάμβαναν πρωτοβουλίες για την αγοραπωλησία κινητών και ακινήτων. Ενώ όμως ήταν επιφορτισμένες με πολλαπλούς ρόλους εντούτοις ήταν περιορισμένες. Ήταν αποκλεισμένες από τον δημόσιο βίο που σημαίνει ότι η παρουσία τους στις πλατείες και στα καφενεία περιοριζόταν μόνο στις μεγάλες γιορτές ή σε άλλες τελετές.
Αυτήν την πολύπλευρη κοινωνική ταυτότητα της Τρικεριώτισσας θα αναλύσει στην εκδήλωση η φιλόλογος, με καταγωγή από το Τρίκερι, Αντιγόνη Σδρόλια. Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρους και οι Στάθης Αναγιάννης, Δημήτρης Διακογιάννης και Γιώργος Τζιβελέκος, οι οποίοι θα απαγγείλουν ποιήματα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το