Κόσμος

Η Τουρκία ξεκινά την κατασκευή ενός εξ ολοκλήρου δικού της δορυφόρου

doriforos

Μετά από πολλές συμμετοχές σε ξένα προγράμματα, οι Τούρκοι δηλώνουν ικανοί πλέον να κατασκευάσουν τον δικό τους δορυφόρο μέσα στην Τουρκία από δικούς τους επιστήμονες. Ο στόχος είναι να τον στείλουν στο διάστημα μέσα στο 2019.

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος δηλώνουν ότι ίσως υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις, όμως η ιδέα της κατασκευής ενός αμιγώς τουρκικού δορυφόρου δεν γυρίζει πίσω. Και μάλιστα θα αφορά όλα τα στάδια και τα μέρη ενός δορυφόρου, το software, τον σχεδιασμό, την κατασκευή του κελύφους κ.λπ.

Για τον σκοπό αυτό, η Άγκυρα είναι έτοιμη να πληρώσει αρκετούς ξένους επιστήμονες σε μία προσπάθεια να βοηθήσουν τους Τούρκους επιστήμονες, ενώ το κόστος υπολογίζεται στα 185 εκατομμύρια δολάρια.

Στόχος των Τούρκων είναι όσοι ξένοι εμπλακούν στο πρόγραμμα να συνεργαστούν και στην οικονομική πλευρά της όλης υπόθεσης, αφήνοντας μια παρακαταθήκη για την επόμενη προσπάθεια της Τουρκίας στον διαστημικό τομέα. Μάλιστα ο γενικός διευθυντής της Τουρκσάτ δήλωσε ότι η εταιρία θα λειτουργεί ένα σύστημα από δέκα δορυφόρους μέχρι το 2023.

Πηγή www.protothema.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το