Τοπικά

Η τοπική ανάπτυξη και οι προκλήσεις του μέλλοντος στο επίκεντρο των συναντήσεων του Γ. Αναστασίου

Με τον Γενικό Διευθυντή της ΑΕΔΕΠ και υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου κ.Απόστολο Παπαδούλη συναντήθηκε σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιάννης Αναστασίου.
Ο κ. Αναστασίου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που αφορούν τις ΜΜΕ της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας που τρέχει με ικανοποιητικούς ρυθμούς, καθώς για τους στόχους των νέων προγραμμάτων που ξεκινούν του ΕΠΑΝΕΚ (τομεακού προγράμματος του υπουργείου Οικονομικών) και του ΠΕΠ Θεσσαλίας. Η ΑΕΔΕΠ που αποτελεί κρίσιμο αναπτυξιακό εργαλείο και μοχλός ώθησης για την τοπική και περιφερειακή οικονομία, στελεχώνεται από δεκάδες νέους επιστήμονες που συμβάλουν τα μέγιστα ως προς την αποτελεσματικότητα του έργου της. Ο κ. Αναστασίου εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στην σημαντική προσπάθεια που καταβάλει η ΑΕΔΕΠ και είχε την δυνατότητα να συζητήσει με τον κ.Παπαδούλη τις τοπικές αναπτυξιακές προκλήσεις την επόμενη προγραμματική περίοδο για την πόλη του Βόλου και τη περιοχή.
Σε πολιτικό επίπεδο επεσήμανε δε, την ανάγκη εκλογής βουλευτή της δημοκρατικής παράταξης στο νομό Μαγνησίας ως πολιτικό αντίβαρο στην κυριαρχία της ΝΔ και την προσβλητική για την δημοκρατική ιστορία του τόπου πιθανότητας, εκλογής εκ νέου βουλευτή της Χ.Α, ή άλλων λαϊκίστικων ή ακροδεξιών κόμματων. Η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής τόνισε, είναι θετική ψήφος με βάση τοπικούς πολιτικούς συσχετισμούς που θα διαμορφωθούν, σε αντίθεση με την χαμένη ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν επηρεάζει πιθανότατα την εκλογή δεύτερου βουλευτή. Ο κ. Αναστασίου μιλώντας στους εργαζόμενους της ΑΕΔΕΠ τέλος επανέλαβε την πρόσκληση εμπιστοσύνης, αλήθειας και ευθύνης του Κινήματος Αλλαγής για την αλλαγή των συσχετισμών στη Βουλή και της ανασύνταξης της δημοκρατικής παράταξης.


Νωρίτερα ο κ. Αναστασίου είχε συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήση Μαμούρη απόο τον οποίο ενημερώθηκε αναλυτικά για τη νέα δομή, τις ανάγκες, τα προβλήματα και τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει το νέο μεγάλο Π.Θ. Ο κ. Αναστασίου που είναι και υποψήφιος Διδάκτορας του Τμήματος Χωροταξίας του Π.Θ, εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στην προσπάθεια που καταβάλλεται για το νέο Πανεπιστήμιο, η αναπτυξιακή συμβολή του οποίου στο Βόλο πολυποίκιλα σημαντική σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Ως πιθανός αυριανός βουλευτής της δημοκρατικής παράταξης στο νομό ο κ. Αναστασίου δεσμεύτηκε για την πλήρη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής σε ότι απαιτηθεί.
Ο κ. Αναστασίου τέλος είχε συνάντηση με το Διευθύνων Σύμβουλο του ΟΛΒ κ.Γ. Τοζίδη, από τον οποίο και ενημερώθηκε για το έργο της διοίκησης, τις εκκρεμότητες και τις αναπτυξιακές προκλήσεις του λιμένα, τόσο στο εμπορικό όσο και στο τουριστικό του χαρακτήρα. Ο κ. Αναστασίου παράλληλα εξέφρασε την υποστήριξη του στις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε να αρθούν οι αναιτιολόγητες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην ένταξη και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, της προμήθειας ενός αυτοκινούμενου γερανού και ενός μηχανήματος διακίνησης εμπορευμάτων προϋπολογισμού 3,5 εκ ευρώ. Τέλος συζήτησαν τις προοπτικές ανάπτυξης της κρουαζιέρας που διανοίγονται για το λιμάνι του Βόλου, καθώς ο κ. Αναστασίου είναι ο συντάκτης της μελέτης που εκπόνησε το 2018 για λογαριασμό του ΟΛΒ για τις δυνατότητες και προοπτικές του τουρισμού κρουαζιέρας ως λιμάνι home port αξιοποιώντας την ιδέα της αργοναυτικής κρουαζιέρας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το