Τοπικά

Η θέση μικρασιατικών σωματείων για την αντιπαράθεση Δ. Βόλου – Α. Κατσιγιάννη

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Μικρασιατικών Σωματείων Ν. Μαγνησίας Ένωση Ποντίων, Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι», Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών «Ίωνες», Σύλλογος Καππαδοκών και Σύλλογος Μικρασιατών «Μνήμες Προσφύγων» με ανακοίνωσή τους δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να εμπλακούν στην αντιπαράθεση του Δήμου Βόλου με τον Ανδρέα Κατσιγιάννη με θέμα τη ματαιωθείσα συναυλία της Εστουδιαντίνας. 

 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: 

«Παρακολουθούμε έκπληκτοι τις τελευταίες ημέρες μια προσπάθεια σπίλωσης των Προσφυγικών Πολιτιστικών Συλλόγων από όψιμους υποστηρικτές της Προσφυγικής Μνήμης, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να μας σύρουν «εκόντες – άκοντες» στην αντιπαράθεση που προέκυψε μεταξύ του κυρίου Ανδρέα Κατσιγιάννη και του Δήμου Βόλου.

Πρώτα απ’ όλα να τονίσουμε ότι δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αμφισβητεί τους αγώνες που δίνουμε χρόνια τώρα με όλες μας τις δυνάμεις, με κόπο και προσωπικές θυσίες για την ανάδειξη της ιστορικής προσφυγικής μνήμης. Διαγράφοντας μια πολύχρονη, δημιουργική πορεία ξεδιπλώσαμε με μεράκι ένα έργο πολύπλευρο στην υπηρεσία των Μικρασιατικών ιδεωδών. Στο πλαίσιο ανάδειξης και διάδοσης του ιστορικού-πολιτισμικού γίγνεσθαι των Αλησμόνητων Πατρίδων της καθ’ ημάς Ανατολής πραγματοποιήθηκαν ημερίδες, εκθέσεις, τιμητικές εκδηλώσεις, εκδόσεις, μουσικοθεατρικά δρώμενα, καθώς και συλλογή πλούσιου αρχειακού υλικού. Η προσήλωση δε σε αυτόν τον στόχο έχει ενταθεί ιδιαίτερα εφέτος με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, ώστε να τιμηθεί όπως αρμόζει η επέτειος των εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Γιατί εμείς έτσι τιμούμε τη μνήμη των προγόνων μας, η οποία φυσικά και δεν προσβάλλεται από τη μη ευόδωση μιας και μόνο συνεργασίας.

Η ματαιωθείσα λοιπόν συναυλία της Εστουδιαντίνας, όταν μας κοινοποιήθηκε, είχε ευθύς εξ αρχής την υποστήριξη όλων των Προσφυγικών Συλλόγων της πόλης μας. Όμως, πλέον το θέμα έχει ξεφύγει από το πλαίσιο μιας επετειακής εκδήλωσης και πήρε τη μορφή πολιτικής αντιπαράθεσης, με την παρέμβαση πολιτικών και κομματικών παραγόντων και στην οποία αντιπαράθεση εμείς δεν επιθυμούμε να εμπλακούμε και φυσικά δεν θα ακολουθήσουμε τη λογική «μεθ’ ημών ή καθ’ ημών». Θεωρούμε ότι πρέπει να βρεθεί μια τελική λύση και να πραγματοποιηθεί η συναυλία της Εστουδιαντίνας και είμαστε βέβαιοι για την καλή πρόθεση και του κυρίου Κατσιγιάννη και του Δήμου Βόλου, του οποίου η αρμόδια υπηρεσία Πολιτισμού στέκεται αρωγός διαχρονικά σε όλες μας τις εκδηλώσεις».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το