Θ Plus

«Η θεωρία διαχείρισης της κατσαρίδας» – Ο CEO της Google θέλει να μας αλλάξει τη ζωή

«Η θεωρία διαχείρισης της κατσαρίδας»… Ενας τίτλος που κάνει τους περισσότερους να αναρωτηθούν τι μπορεί να σημαίνει.
Η κατσαρίδα δεν είναι από τα αγαπημένα ζωύφια των ανθρώπων. Οι περισσότεροι εάν την δουν μπροστά τους ταράσσονται και να τους πιάνει πανικός. Κάποιοι φεύγουν τρέχοντας, άλλοι ανεβαίνουν σε ό,τι βρουν μπροστά τους και άλλοι προσπαθούν να την σκοτώσουν.
Ο CEO της Google, Sundar Pichai, σε παλιότερη ομιλία του περιγράφει τι έγινε σε ένα εστιατόριο, που βρισκόταν, όταν έκανε την εμφάνισή της μια κατσαρίδα και μας λέει κάτι εντελώς διαφορετικό.

Οπως αναφέρει, το έντομο πήγε πρώτα σε κάτι κυρίες, οι οποίες άρχισαν να φωνάζουν με αποτέλεσμα ο πανικός να εξαπλώνεται. Η κατσαρίδα, στη συνέχεια, πήγε πάνω σε έναν σερβιτόρο, ο οποίος αντέδρασε εντελώς διαφορετικά και το ζήτημα λύθηκε.
Η διαφορά «αντίδρασης» και «αντιμετώπισης» και τα συμπεράσματα που βγαίνουν από την ομιλία του Pichai δίνουν μια διαφορετική οπτική και μας κάνει να σκεφτόμαστε τη ζωή μας.
«Ενα πρόσωπο που είναι ευτυχισμένο, είναι ευτυχισμένο όχι γιατί όλα πάνε καλά στη ζωή του. Είναι ευτυχισμένο επειδή η στάση του απέναντι σε όλα στη ζωή του, είναι η σωστή», κλείνει το βίντεο.
Η ομιλία για τη «θεωρία διαχείρισης της κατσαρίδας» μπορεί να είναι κάποιων ετών, αλλά παραμένει επίκαιρη και γι’ αυτό κοινοποιείται ακόμα στα social media.

https://youtu.be/-pQ8N3z3UAg

Πηγή:  iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το