Πολιτισμός

Η Θεατρική Ομάδα του ΕΠΑΛ Τυρνάβου έπαιξε τον Άμλετ τον Γ’ για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου, «Μαξίμ» η Θεατρική Ομάδα του ΕΠΑΛ Τυρνάβου παρουσίασε την παράσταση «Άμλετ ο Γ’». Στην παράσταση τιμώμενα πρόσωπα ήταν τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου τα οποία μένουν στην δομή του Διμηνίου Μαγνησίας. Μετά από πρόσκληση της θεατρικής ομάδας, τα παιδιά της Κιβωτού παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν τον «Άμλετ Γ’». Την εκδήλωση προλόγισε η Διευθύντρια του ΕΠΑΛ, κα Νούλα Ελένη. Παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τυρνάβου, κ. Ψύρρας Αναστάσιος, υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, καθηγητές, γονείς, μαθητές και πολλοί πολίτες. Ακολούθησε δείπνο με τα παιδιά της Κιβωτού σε ταβέρνα του Τυρνάβου, το οποίο πρόσφερε ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΕΠΑΛ Τυρνάβου.

Την Τρίτη 7 Μαΐου στον ίδιο χώρο στις 11 π.μ. παρακολούθησαν την παράσταση οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου.
Ο «Άμλετ Γ’» είναι διασκευή της τρελής κωμωδίας «Άμλετ Β’» του Σαμ Μπόμπρικ, που είναι βασισμένη στο κλασικό έργο του Σαίξπηρ κι αποτελεί μία ανατρεπτική μεταφορά στο σχολικό συγκείμενο. Όλα ξεκινούν όταν το φάντασμα του Διογένη του Κυνικού πείθει τον Άμλετ να ξαναπάει σχολείο. Η πρώτη ημέρα στο σχολείο, ο λόγος που εκφωνούν οι επίσημοι, η σχολική παράσταση, οι μαθητικές εκλογές και οι σχολικές εκδρομές εναλλάσσονται στην πλοκή του έργου και υπηρετούν τον τελικό στόχο. Ο Διογένης διαχειρίζεται το θυμικό του Άμλετ και την ασταθή συναισθηματική του κατάσταση, για να αναβιώσει στο σχολείο τις αρχές και τους κανόνες της Δημοκρατίας που υπήρχαν στην Αρχαία Ελλάδα.

Στην παράσταση ακούστηκε για πρώτη φορά το τραγούδι που βασίζεται στην Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (1989). Έμμετρη απόδοση: Σακατζής Δημήτρης. Σύνθεση-Τραγούδι: Χαλούλης Ηλίας. Τραγούδι: Πιλλάτι Ελένη.
Συντελεστές: Διασκευή – Σκηνοθεσία: Σακατζής Δημήτρης. Βοηθός σκηνοθέτη: Γιουρούκης Αργύρης. Έπαιξαν: Αναστασίου Δημήτρης (Άμλετ), Καλάι Ανέστης (Κλαύδιος), Παρασκευά Λένα (Οφηλία), Κοντογιάννη Ειρήνη (Γερτρούδη), Μπουλουμπάση Ελένη (Φάντασμα του Βασιλιά), Χιούσκα Λάζαρος (Φάντασμα του Διογένη), Γκάνας Θανάσης (Πολώνιος), Καραλάζος Λάμπρος (Λαέρτης), Γεράκης Αντώνης (Οράτιος), Έσια Σάρα (Βερνάρδος), Τσιαμήτας Χρήστος & Λέκα Σίλβι (Φραγκίσκος), Γκουντελίτσα Μαρία (Ρόζεκραντζ), Φετάου Τζοάννα (Γκίλντενστερν), Κουλουλαρίνας Θωμάς (Νεκτροθάφτης), Γκαραγκούνου Αρετή (Εκπρόσωπ. Εξεγερμένων), Πατρίκου Μαρσέλ (Φωνή).
Σκηνικά. Υπεύθυνοι καθηγητές: Μακαριάδης Λάζαρος, Πολίτη Βιργινία. Μαθητές: Μπουλουμπάση Ελένη, Φουρκιώτης Χάρης, Λέκα Σίλβι, Ματέο Γιάντσες, Φετάου Τζοάννα, Καζάνη Ελένη. Ηχητικά. Υπεύθυνος καθηγητής: Γιουρούκης Αργύρης. Μαθητές: Ντάλλας Ραφαήλ-Μάριος, Σέχου Φράνκο. Προώθηση-Επικοινωνία. Υπεύθυνοι καθηγητές: Διαβάτη Μαρία, Τσιμπρίδης Θεόφιλος. Μαθητές: Μπαράκου Γεωργία, Στεφανίδης Νίκος. Επιμέλεια Αφίσας από τον μαθητή Παρασκευά Παναγιώτη. Μουσική. Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μπρότση Κατερίνα. Μαθητές: Χαλούλης Ηλίας, Πιλλάτι Ελένη.
Συνεργασίες: 1. Μορφωτικός Σύλλογος Τυρνάβου που παραχώρησε την αίθουσα που γίνονταν κάθε Σάββατο οι πρόβες. 2. Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (ΣΜουΘ) που πραγματοποίησε μαθήματα Θεατρικού Εργαστηρίου στους μαθητές της Θεατρικής Ομάδας. Δίδαξαν οι: Μπέκου Κατερίνα, Μπουνίτση Δέσποινα, Σαλιαμπούχος Θανάσης, Ζούκας Φίλιππος και συντόνισε ο Λαμπρούλης Κώστας.

Βοήθησαν: Η Ψύρρα Ελένη που επιμελήθηκε τις στολές. Η Γκόση Βάσω, συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Ο Δήμος Τυρνάβου, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και οι Τεχνικές Υπηρεσίες. Η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και ο υπεύθυνος του Θεάτρου «Μαξίμ», Βασίλης Σαμολαδάς.
Οι επόμενες παραστάσεις είναι: Την Τετάρτη 15 Μαΐου στο «Μαξίμ» στις 11π.μ. για τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Τυρνάβου και την Δευτέρα 20 Μαΐου στις 7 μ..μ. στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας. Η όλη δράση εντάσσεται ως Σχέδιο Δράσης στο πρόγραμμα «Μια νέα αρχή για τα ΕΠΑΛ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το