Ελλάδα

Η τελευταία συνέντευξη Τσίπρα πριν από τις εκλογές

Ο Αλέξης Τσίπρας, λίγη ώρα πριν από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο Νίκο Μερτζάνη.
Ξεκινώντας, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως όποιος έχει προεξοφλήσει το αποτέλεσμα των εκλογών κάνει λάθος και μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεων.
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως με αλαζονεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ εκβιάζουν τον ελληνικό λαό προκειμένου να του δώσουν την αυτοδυναμία.

Σχετικά με το debate τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία το απέφυγε, και πως αυτό φάνηκε η αναξιοπιστία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού πριν έλεγε πως μόλις προκηρυχτούν οι εκλογές θα γίνει η τηλεμαχία, αλλά τελικά το ‘βαλε στα πόδια. «Το έβαλε στα πόδια όχι γιατί δεν έχει αυτοπεποίθηση αλλά γιατί έχει σημαντικούς προγραμματικούς σκελετούς στα συρτάρια του». Συνέχισε λέγοντας ότι «εγώ ποτέ δεν κρύφτηκα από τον ελληνικό λαό».

Στις εκλογές βγάζουμε κυβέρνηση, το διακύβευμα είναι ποιος θα κυβερνήσει και με ποιο σχέδιο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Μέχρι τώρα η ΝΔ έλεγε «φοροελαφρύνσεις για να έχουμε ανάπτυξη, τώρα λέει πρώτα ανάπτυξη 4% και μετά φοροελαφρύνσεις, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τον πολιτικό αντίπαλό του και πρόσθεσε ότι συναρτά την ανάπτυξη με το κύμα μεταρρυθμίσεων που εμείς θεωρούμε τσουνάμι απορρυθμίσεων.

Με το σχέδιο της ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης θα δημιουργηθεί μαύρη τρύπα που τελικά θα οδηγήσει σε μείωση των συντάξεων, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι αυτό ήταν το σχέδιο του ΔΝΤ που απέτρεψε η κυβέρνηση. Συνέχισε λέγοντας ότι ο ασφαλισμένος που θα δώσει τα χρήματά του σε μία ιδιωτική ασφαλιστική θα πρέπει να ξέρει ότι θα βρίσκεται σε τεράστια επισφάλεια. Θύμισε δε το προηγούμενο της Ασπίς Πρόνοια που πτώχευσε και έχασαν τα χρήματά τους οι ασφαλισμένοι της. Υπάρχουν μεγάλα deals με ιδιώτες για να τσογάρουν τα δισεκατομμύρια των Ελλήνων φορολογουμένων στο χρηματιστήριο, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο σχέδιο της ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το