Πολιτισμός

Η συγγραφές Δήμητρα Διδαγγέλου σήμερα στο Βόλο για το νέο της βιβλίο με τίτλο «Ευγνωμοσύνη»

Σήμερα Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα, στο Public Βόλου, η συγγραφέας Δήμητρα Διδαγγέλου θα υπογράψει το βιβλίο της με τίτλο «Ευγνωμοσύνη» (εκδόσεις Καστανιώτη).
Όπως τονίζεται, «η ευγνωμοσύνη είναι ένα πρίσμα θετικής στάσης, μια επιλογή. Όχι μόνο στις καλές στιγμές, αλλά ακόμα και σε περιόδους κρίσης. Τότε είναι που μπορεί να φανεί πιο χρήσιμη από ποτέ. Η ευγνωμοσύνη είναι τρόπος ζωής».
«Η έκφραση της ευγνωμοσύνης είναι ένας απλός και επιστημονικά αποδεδειγμένος τρόπος για να νιώσουμε μεγαλύτερη ευτυχία, αισιοδοξία, αγάπη και να αντλήσουμε ικανοποίηση από τη ζωή μας».
Η ψυχολόγος Δήμητρα Διδαγγέλου αναδεικνύει την ευεργετική επίδραση της ευγνωμοσύνης, συνδυάζοντας τη βιωματική και βιβλιογραφική έρευνα με την επαγγελματική της εμπειρία στη θεραπευτική γραφή. Το περιεχόμενο διανθίζεται με μαρτυρίες ανθρώπων και ιστορίες ευγνωμοσύνης που δίνουν δύναμη και έμπνευση: Από μια γυναίκα με καθολική σχεδόν αναπηρία που νιώθει απέραντη ευγνωμοσύνη απέναντι στη ζωή, ακόμα και στην ασθένειά της μια συνταξιούχο, η οποία ύστερα από την απώλεια του επί τριάντα χρόνια συντρόφου της, προχωρεί με αισιοδοξία και αίσθημα πληρότητας μέχρι μια κοπέλα που παραλίγο να χάσει τη ζωή της σε επέμβαση ρουτίνας και μέσα από την ευγνωμοσύνη κατάφερε να δώσει νόημα στην εμπειρία της και να τη μεταμορφώσει σε δώρο για άλλους ανθρώπους.
Στο τέλος του βιβλίου ο αναγνώστης θα βρει ασκήσεις βασισμένες σε τεχνικές της θεραπευτικής γραφής, με σκοπό να εντάξει την ευγνωμοσύνη στην καθημερινότητά του και να εκτιμήσει τα οφέλη της.

Η Δήμητρα Διδαγγέλου γεννήθηκε στον Παλαμά Καρδίτσας το 1981. Είναι ψυχολόγος και επιστημονικός δημοσιογράφος. Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο στην Ψυχολογία και Μ.Μ.Ε. και έχει ειδικευθεί στη θεραπευτική γραφή. Για πολλά χρόνια εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα (ΕΡΤ, Τα Νέα κ.ά.) και στη συνέχεια δημιούργησε το ηλεκτρονικό περιοδικό ψυχολογίας Ψυχο-γραφήματα και το Ινστιτούτο Ψυχικής Έκφρασης. Διεξάγει ατομικές συνεδρίες, ομαδικά εργαστήρια και retreats, χρησιμοποιώντας το γράψιμο ως κύριο μέσο έκφρασης και θεραπείας.
Έχει γράψει τη νουβέλα Η Σύβι και ο Ντάντυ (Γαβριηλίδης, 2014) και τη συλλογή διηγημάτων Wabi Sabi (Η ατέλεια) (Ιωλκός, 2017). Διηγήματά της έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς και έχουν δημοσιευθεί σε συλλογικούς τόμους και λογοτεχνικά περιοδικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το